Er werd deze week weer hard gewerkt (en gelopen) in het eerste leerjaar!

We oefenden flink op onze fijne motoriek. We maakten een tekening waarbij we probeerden binnen de lijntjes te kleuren, we maakten een patroon met rekjes na rond onze vingers, we schreven schrijfpatronen netjes op, er werden prachtige kralenkettingen gemaakt en we creëerden een knap werkje met strijkparels.

Verder leerden ook nog een nieuw woordje (an) en leerden we de cijfers 3 en 4 schrijven.

Natuurlijk was er ook nog tijd om even te spelen.

Geniet mee van onze week!

Deze week bekeken we onze eigen klas eens van dichterbij.
We maakten van onze klas een maquette en daarna tekenden we hiervan een plattegrond.
Uiteindelijk gingen we zelf aan de slag met verschillende materialen om onze klas zo goed mogelijk na te bouwen.

Vinden jullie ook alles terug in onze bouwwerken?

Onze eerste volle week in het eerste leerjaar zit erop! We gingen volop aan de slag met het maken van onze verjaardagskalender. Onze selfies hangen al te blinken aan de muur. We leerden ook weer heel wat bij: het woordje mol, een leuk patroon maken, veilig oversteken in onze schoolomgeving en nog zo veel meer.

Ook speelden we weer leuk samen. Hier hebben we echt van genoten!

Deze week mochten we kennismaken met mevrouw Bie. Ze vertelde ons over alle dingen die zij leuk vindt: knutselen, lezen en dieren.

We mochten als eerste elks een vlaggetje versieren om mevrouw Bie haar bureau wat op te fleuren. We zijn al heel benieuwd naar het resultaat. We gaan zeker eens een kijkje nemen.

Nadien vertelden we aan elkaar over onze huisdieren. Mevrouw Bie heeft thuis een hond en twee poezen. En wat een verrassing was dat opeens: haar hond Jules was op school! Super tof.

Samen met Jules las mevrouw Bie ons een verhaaltje voor. Maar het was wel een heel gek boek… een boek zonder prentjes en gekke woorden. Wat hebben we hiermee gelachen. De foto’s spreken voor zich.