De voorbije weken hebben we niet stilgezeten in het eerste.

We genoten van gedichten en gingen bij andere klassen een gedicht voordragen.

We genoten van het prentenboek "Reus" van Klaas Verplancke en tekenden met houtskool een reus op een reuzegroot blad.

We maakten kennis met de meter en onze peters en meters hielpen ons met het noteren van onze lengte, ons gewicht en onze schoenmaat. Nadien hebben we een verhaaltje aan hen voorgelezen.

Drukke weken dus. Hieronder de bewijzen. ;-)

Binnenkort sluiten we ons thema van W.O. "Gezond, daar ga ik voor" af. We leerden hoe we ons lichaam moesten verzorgen, hoe we gezond kunnen eten, dat we zorg moeten dragen voor onze oren, tanden en oren en dat we veel moeten bewegen.

We maakten een kasteel van allerlei soorten materialen tijdens onze MuVo lessen.

Tijdens onze lessen godsdienst leerden we onze grens kennen aan de hand van een glazen huisje. We ontdekten dat dat huisje ons veiligheid biedt maar dat we soms ook eens uit dat glazen huisje moeten durven stappen en dat we daar niet alleen voor staan. Er zijn steeds mensen die ons daarbij willen helpen.

De voorstelling "De passant" sluit daar bij aan.

Hieronder kan je al onze activiteiten bekijken.

Wat een leuke week voor de kerstvakantie!
We wandelden naar de kerststal met de kleuters van juf Nancy en juf Annelies.
Woensdag gingen we spelen in de kinderclub en vrijdag gingen we samen met onze peters en meters van het vierde leerjaar onze nieuwjaarsbrief voorlezen aan de bewoners van het rusthuis.
Fijne feestdagen en een toffe vakantie!
Tot volgend jaar!