Deze namiddag maakten we met de kleuters van juf Els een verkeerswandeling. Samen wandelden we naar een speeltuintje. Daar mochten we eventjes spelen en ons tussendoortje opeten.
Tijdens de wandeling probeerden we goed voor de kleuters te zorgen. We zorgden ervaar dat ze steeds aan de huizenkant liepen en we probeerden goed aan te sluiten. Zo gingen we veilig op stap!

Gerelateerde afbeelding

De voorbije week werkten we rond het thema 'Zet de pet op tegen kanker'. Heel wat kinderen van onze klas kenden dit al van Ketnet. Samen lazen we het bijhorende verhaal over Wout, die een opa had met kanker. Na het verhaal vertelden we aan elkaar wat we al wisten over deze ziekte.

Daarna gingen we in groepjes aan de slag. Door verschillende opdrachten uit te voeren leerden we nog meer over deze ziekte.

Wij zetten alvast onze pet op tegen kanker!

Afbeeldingsresultaat voor pet op tegen kanker

De voorbije weken werkten we tijdens onze W.O.-lessen over het thema 'Afval'. Eerst lleerden we de theorie. We leerden over hoe je afval kan verwerken, de verschillende soorten afval, hoe je afval moet sorteren, wat je kan doen om afval te voorkomen en zagen voorbeelden van recycleren en hergebruiken.
Daarna gingen we praktisch aan de slag. In kleine groepjes maakten we oefeningen om de leerstof goed onder de knie te krijgen. Dit deden we op verschillende manieren: oefeningen aan de computer, spelletjes spelen, folders van afval bekijken, informatie opzoeken op het internet,...
Nu waren we klaar om ook echt in actie te komen! Rond onze school hielden we een zwerfvuilactie. We maakten een kleine wandelingen en probeerden al het vuil dat we tegenkwamen te verzamelen. We waren erg geschrokken van het resultaat... Zoveel vuil op straat! Nadien sorteerden we het gevonden afval. Na onze verbazingen, wilden we iedereen aanporen om afval in de (juiste) vuilbak te gooien. Hiervoor maakten we grote affiches met een duidelijke boodschap.
Hopelijk doen jullie mee met ons?

operatie proper 3B 2018

Tijdens de wiskundeles probeerden we verschillende soorten vraagstukken op te lossen. In kleine groepjes gingen we aan de slag. Elke groep kreeg een vraagstuk. Dit moesten we samen oplossen. Daarna moesten we aan de andere kinderen uitleggen hoe we ons vraagstuk opgelast hadden. Heel eventjes mochten we juf of meester zijn.

Afbeeldingsresultaat voor vraagstukken