De voorbije weken dompelden we ons onder in het thema 'Tijd' tijdens onze W.O.-lesssen. Eerst leerden we over de dagen en de maanden in een jaar. Daarna maakten we onze eigen levenslijn. We probeerden ook onze eigen stamboom te maken. We oefenden ook hoe je een stamboom moet aflezen. We deden een groepswerk met veel opdrachten. Hiervoor moesten we op de computer oefenen, in verschillende kalenders dingen opzoeken,... We maakten ook tijd om het verleden van onze ouders en grootouders te bespreken. Enkele kinderen hadden ook echt spullen bij van vroeger. Tof om samen te bekijken en over te vertellen! Tenslotte keken we nog hoe de mensen door de tijd heen de tijd konden meten.

Witte%2520Konijn%2520%2528002%2529.gif (150×178)

Tijdens de voorbije MuVo-les leerden we tekenen met perspectief. Eerst bekeken we enkele tekeningen. Samen zochten we uit hoe je duidelijk kan maken wat ver staat en wat dichtbij staat. Daarna experimenteerden we hiermee. Uiteindelijk maakten we allemaal een tekening waarin je heel goed kan ziet wat ver en wat dicht staat. Kijk maar snel naar onze resultaten!

Kleurpl.DS.Tekenaar.gif (640×729)

Tijdens ons kerstfeestje moesten we bewijzen dat we een 5-sterrenklas zijn... Dit konden we door vijf uitdagingen tot een goed einde te brengen. Hiervoor kregen we een uurtje de de tijd. Enkel door goed samen te werken konden we hierin slagen. Het werd een druk en spannend uurtje...

MAAR de jongens en meisjes van 3B hebben hun vijf sterren dubbel en dik verdiend. Ze lieten met glans zien dat ze een 5-sterrenklas zijn!

Tijd om te genieten nu van een heerijke kerstvakantie vol met leuke feestdagen!

vrolijke-feestdagen-met-een-nieuwe-gebitsprothese22726380.jpg (300×300)

Tijdens de maand december leerden we tijdens onze W.O.-lessen over speelgoed. We dachten na over het speelgoed waarmee wij speelden op onze speelplaats en hoe we daarmee konden samenspelen.
Daarna keken we naar de verschillende soorten speelgoed. In boekjes gingen we op zoek om voorbeelden van elke soort te zoeken.
We bekeken ook een schilderij van Pieter Breughel. Daarop zagen we speelgoed van vroeger.
Om het thema af te sluiten probeerden we zelf speelgoed te maken van kosteloos materiaal. Wat een knappe speelgoedbouwers zitten er in het 3de leerjaar!

latest (425×317)

Met de feestdagen in zicht maakten we deze week tijdens onze MuVo-les een feestdans. Eerst zochten we verschillende feesten en handelingen die bij deze feesten passen. Daarna gingen we met die handelingen aan de slag. We bedachten er gebaren bij en plaatsen die na elkaar. Zo kregen we een feestdans. Dit deden we dan op het toepasselijke liedje 'Waar is dat feestje?'. Zo was onze feestdans compleet.
Eerst maakten we allemaal een dans rond het thema trouwen. Daarna mochten we zelf een feest kiezen. De andere kinderen van de klas probeerden te raden over welk feest onze dans ging.
Wij zjin helemaal in feeststemming nu!

[Social Login] Please complete your API Settings (Admin: Components\OneAll Social Login)