De laatste week van het schooljaar bedachten we in kleine groepjes nog een eigen pretpark. Hier kwam nog heel wat denkwerk aan te pas. We zochten een passende naam, tekenden een plattegrond en stelden dit voor aan onze klas. 
Er kwamen heel wat leuke pretparken te voorschijn.

Afbeeldingsresultaat voor pretpark

Tijdens de laatste weken werkten we nog rond een nieuw W.O.-thema. We leerden meer over mensen met een handicap. Eerst probeerden we zelf enkele opdrachten uit te voeren waarbij we een beperking opgelegd kregen. We kwamen er al snel achter dat het leven niet altijd even gemakkelijk is voor deze mensen.

Daarna gingen we in kleine groepjes aan de slag. We zochten informatie op, keken filmpjes, probeerden heel wat dingen zelf te ondervinden,... 

Afbeeldingsresultaat voor anders zijn quote

Vrijdag 21 juni gingen we met de 2de graad op schoolreis naar het safaripark van de Beekse Bergen. Onze dag was stevig gevuld. Eerst deden we een bussafari. Met een safaribus reden we vlakbij de wilde dieren. Een ranger op de bus gaf ons uitleg over de dieren. Halverwege was er een kleine pauze. We mochten heel even spelen, gingen naar de roofvogelshow kijken en aten onze picknick op. Daarna deden we het tweede deel van de bussafari. Na onze ronde met de safaribus mochten we zelf op stap. In kleine groepjes mochten we het park verder verkennen. We konden naar de dieren gaan kijen, een bootsafari doen, naar de speeltuigen, iets lekkers eten,... De dag vloog voorbij! Als snel was het weer tijd om naar de bus te gaan, naar huis te rijden en nog heerlijk na te genieten van deze topdag!

Gerelateerde afbeelding

Woensdag 19 juni kregen we les in circustechnieken van Bent. Eerst deed Bent enkele dingen voor. We moesten heel stilletjes zijn zodat hij zich goed kon concentreren. Hij reed op zijn éénwieler, deed trucjes met zijn diablo, jongleerde met doekjes,... Ongelooflijk echt!

Daarna mochten we zelf aan de slag gaan. We verdeelden ons in groepjes en Bent gaf ons enkele oefeningen om met zijn materiaal te doen.

Het was super leuk! Maar toch wel moeilijk...

Afbeeldingsresultaat voor eenwieler rijden

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83