Tijden de les Nederlands bestudeerden we een appel. Natuurlijk weten we allemaal wat een appel is. Maar nu probeerden we heel duidelijk de kenmerken van een appel te benoemen. Hiervoor moesten we uiteraard eerst op onderzoek. We moesten ruiken, voelen, horen en ... proeven.

Onderzoek-doen.gif (239×212)

Vrijdag 10 november werkten we tijdens de MuVo-les rond herfstgedichten. Eerst begonnen we met herfstfoto's te bekijken. Deze probeerden we met een 'tableau vivant' na te spelen. Daarna lazen we korte tekstjes op een expressieve manier en moesten we hierbij een tablau vivant maken. Op het einde kozen we een herfstgedicht. Dit moesten we expressief voorlezen. We zochten er ook passende gebaren bij.

Maandag 13 november kregen we van juf Tasja een muziekles. We moesten zelf geluiden maken. Niet met onze mond, niet met muziekinstrumenten, maar met krantenpapier. Eerst zochten we naar verschillende geluiden. Daarna probeerden we ook hier nog wat variatie in te brengen. We speelden zacht en heel luid en maakten hierin ook overgangen.

Gerelateerde afbeelding

De week voor de herfstvakantie waren we helemaal in de ban van Halloween in onze klas. Tijdens de MuVo-les mochten we ons helemaal uitleven in dit thema. Eerst leerden we wat meer over improviseren. We zagen een filmpje en probeerden samen te ontdekken wat dit eigenlijk is. Daarna gingen we zelf aan de slag. Met enkele woorden op het bord moesten we snel een toneeltje in elkaar steken met ons groepje. Sommige toneeltjes waren griezelig en andere vooral heel grappig!

In 3B zijn we helemaal in de ban van de herfst! Na onze uitstap naar het bos, leerden we tijdens de W.O.-lessen nog verder over de herfst. Eerst leerden we samen over de verschillende lagen van het bos, de verschillende soorten bossen en de verschillende boomsoorten. Daarna gingen we in groepjes aan de slag. We zochten op hoe de verschillende dieren in de winter overleefden in het bos. We zochten in boeken en keken naar filmpjes. Daarna leerden we over de spin. We mochten allemaal een echte spin meebrengen naar de klas. Daar hebben we de spin aandachtig bekeken. We probeerden ze ook te tekenen. Door verschillende opdrachten te doen kwam er steeds meer uitleg bij onze spin te staan.
Ook tijdens de taalles kwam de herfst aan bod. We probeerden allemaal een herfstelfje te maken. Dit hebben we nadien getypt op de computer. We zochten er een mooie prent bij. Het resultaat mag gezien worden!