Vrijdag 20 april was het de ideale dag voor waterspelletjes. Met onze reservekleren aan maakten we ons na de speeltijd klaar om er in te vliegen! We deden met de hele klas estafettespelen. Het ging van nat naar kletsnat!
Een welgekome verkoeling tijdens deze warme dag...

Afbeeldingsresultaat voor waterspelletjes

Deze week maakten we tijdens de wiskundelessen kennis met de kilometer. Eerst herhaalden we de andere lengtematen kort. Daarna zochten we op hoeveel kilometer we van onze school wonen. Dit deden we op het internet. We keken samen wie er ongeveer 1 kilometer van onze school woont. Tenslotte maakten we een wandeling naar deze leerling.

Afbeeldingsresultaat voor kilometer

Deze week beluisterden we tijdens de godsdienstles het paasverhaal. We leerden de dagen van de Goede Week kennen en wat er allemaal gebeurde die dagen. Toch wel indrukwekkend vonden sommigen.
Vandaag maakten we ons eigen stopmotion-filmpje over de Goede Week. We verdeelden ons in groepen en probeerden allemaal een tafereel van de Goede Week uit te beelden in ons filmpje. We knutselde, experimenteerden... Morgen kijken we naar het resultaat! Spanned!

Afbeeldingsresultaat voor goede week

Ook in onze klas ging de jeugdboekenmaand onopgemerkt voorbij. Net zoals altijd deden we elke dag ons leeskwartiertje. Maar deze maand bleef het hier niet bij...
We werkten ook in kleine groepjes rond het thema 'Eureka'. We deden proefjes, zochten leuke weetjes in weetjesboeken en leerden enkele belangrijke uitvinders van vroeger kennen.

Gerelateerde afbeelding

Vandaag oefenden we de busevacuatie nog eens in onze klas. Eerst oefenden we in 'slowmotion' daarna probeerden we steeds ons record te breken. 
Vanaf volgende week gaan we terug elke maandag zwemmen. We kunnen dan alvast nog eens oefenen!

Afbeeldingsresultaat voor bus cartoon

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83