Ook in het 3de leerjaar kregen we bezoek van de Sint. Omdat de Sint en zijn paard in het water gevallen waren, maakten we nieuwe tekeningen en verhalen voor de Sint.

Donderdagavond hebben we ook onze schoen gezet. Onze klassen waren een echte puinhoop toen we vrijdagochtend binnenkwamen. Maar gelukkig hadden de Pieten ook enkele leuke cadeautjes en wat lekkers achter gelaten. We maakten een beetje extra tijd vrij om te spelen met ons nieuwe speelgoed.

Gerelateerde afbeelding

Deze week maakten we in het 3de leerjaar tijd om te werken rond de opdracht van november van het jaarthema.
Eerst bekeken we het filmpje. Daarna luisterden we naar het verhaal van Sporo. Samen dachten we na over onze dromen en onze doelen. Om onze doelen niet uit het oog te verliezen, knutselden we onze eigen dromenvanger.

Gerelateerde afbeelding

De voorbije weken verdiepten we ons in het thema 'Herfst' tijdens de W.O.-lessen. We begonnen met een uitstap naar Wortel Kolonie. Daarna gingen we in de klas aan de slag. We leerden het verschil tussen loofbomen en naaldbomen, keken waar in ons land de meeste bossen te vinden zijn, vergeleken bladeren, onderzochten zelf een spin en leerden in kleine groepjes nog heel wat bij over andere dieren die in het bos te vinden zijn.

Ook tijdens onze MuVo-les kwam de herfst aan bod. We leefden ons in in verschillende leuke dingen die je in de herfst kan doen. Daarna maakten we een elfje over de herfst. Dit elfje moesten we ook nog uittypen en mooi opmaken.

Gerelateerde afbeelding

Woensdag 20 november werden we met alle derdeklassers in de bib verwacht. De auteur Stijn Moekaars kwam ons wat meer vertellen over zijn boeken.
Vanaf de eerste minuut begon hij al grapjes te maken. Hij had ook een koffer vol knuffels en verkleedkleren bij. Bij alles wat hij tegenkwam, had hij wel een leuk verhaal of een grappig liedje. We mochten zelfs mee dansen op één van zijn liedjes. Het uurtje bij de auteur vloog echt voorbij!

Afbeeldingsresultaat voor stijn moekaars