Ook deze week bleven we nog even in feeststemming tijdens onze MuVo-lessen. Deze keer leerden we over het Chinees Nieuwjaar.

We kregen eerst wat uitleg en keken een filmpje hierover. We zagen er veel draken en leeuwen in terugkomen. Deze werden gebruikt om kwade geesten te verdrijven.

Zo'n draak wilden wij ook wel maken. Opnieuw even kijken en inspiratie opdoen. We bekeken verschillende draken. We keken naar de koppen, de vleugels, de poten, het lijf,...

Daarna gingen we zelf aan de slag. Met een schoendoos en ander kosteloos materiaal moesten we onze eigen draak ontwerpen. Als bijkomende opdracht moesten we er ook nog voor zorgen dat er twee dingen waren die konden bewegen aan onze draak. We moesten de draak ook zo goed mogelijk afwerken.

Onze gang staat nu vol coole draken!

Gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Deze week stond onze MuVo-les in het teken van feesten! Enthousiasme verzekerd dus!

We startten met een brainstorm. Wanneer feesten we eigenlijk?

Daarna kregen we een foto te zien. Hierbij moesten we een persoon op de foto uitbeelden. We probeerden zo de gebaren en handelingen die bij een bepaald feest horen te verkennen.

Nadien probeerden we een korte bewegingsreeks te maken. In klein groepjes bedachten we twee handelingen die bij een feest horen. Deze plakten we aan elkaar. We mochten dit al eens voordoen voor de klas. De andere kinderen probeerden te raden welk feest we gekozen hadden.

Daarna maakten we met de hele klas samen een bewegingsreeks. We kozen een feest en zochten er deze keer vier handelingen bij. Bij deze 4 handelingen bedachten we duidelijke gebaren. Daarna maakten we hier en reeks van. Elke handeling moest twee keer terugkomen in de reeks. We oefenden dit zonder muziek en met muziek. We kwamen helemaal in feestmodus toen de muziek erbij kwam.

Tenslotte moesten we dit helemaal zelf gaan doen. In kleine groepjes kozen we een nieuw feest en maakten we er een hele bewegingsreeks bij. We oefenden tot we de reeks goed samen konden uitvoeren. We moesten er ook een intro en een slot bij bedenken. Na hard oefenen, lieten we ons eindresultaat aan elkaar zien.
Het bleek dat we echte talenten waren. Alle feesten werden meteen geraden. We zagen toffe intro's en leuke eindposities. Er werd uitbundig gefeest!

IETS TE VIEREN ? – Taverne Jocomo

Vandaag herhaalden we tijdens de les spelling de regels en de woorden van de voorbije lessen.

Dit deden we in kleine groepjes. We wisselden af tussen schrijven en werken op de chromebooks.

Om te schrijven deden we korte dicteetjes. Om de beurt mochten we een lijstje dicteren. Nadien gingen we zelf op zoek naar onze fouten.
Voor het werken op de chromebooks kregen we een lijstje met oefeningen op die we moesten maken.

Er werd al hard geoefend door onze derdeklassers!

Waarom wel een hoofdletter in Q-koorts en niet in e-mail? - Management  Support

Deze week leerden we tijdens de MuVo-les de kunstschilder, Edvard Munch, kennen. 

Eerst kwamen we te weten waar en hoe hij opgegroeid is. Nadien bekeken we enkele van zijn schilderijen. We probeerden zelf op zoek te gaan naar kenmerken van zijn stijl.

Daarna gingen we zelf aan de slag. Eerst experimenteerden we op een klein blaadje. We probeerden kleuren te mengen en onze penseelstreken ook echt te gebruiken in ons werk. We keken ook eens bij elkaar en zagen zo heel wat effecten.
Uiteindelijk maakten we onze eigen versie van 'De schreeuw' met onszelf als onderdeel van ons kunstwerk.

Kijk maar snel naar de resultaten!

Edvard Munch - Wikipedia

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83