De voorbije week leerden we in de computerklas om zelf online een woordzoeker te maken. Eerst moesten we hiervoor even brainstormen. We bedachten een thema en zochten hier passende woorden bij. Daarna mochten we aan de slag aan de computer. We probeerden verschillende websites hiervoor uit.
Op het einde mochten we natuurlijk onze eigen woordzoekers nog oplossen.

Afbeeldingsresultaat voor computer cartoon

We genoten dinsdagavond optimaal van de sleep-in. Na de quiz volgde er nog een film. We konden kiezen uit 4 titels. Na de film was het al donker. Hoog tijd om te gaan slapen dus...
Na een kort nachtje werden we allemaal vol energie wakker om een nieuwe dag te beginnen. Eerst aankleden en wassen en dan samen opruimen. Na een gevecht met de bedden en de slaapzakken lukte het ons om de klassen weer in orde te maken. Daarna was het tijd om te gaan ontbijten. In de voormiddag deden we nog verschillende workshops. Iedereen mocht er twee uitkiezen.
En dan... was het tijd om te genieten van een heerlijk lang weekend!

Afbeeldingsresultaat voor slapen

Dinsdag 28 mei was het dan eindelijk zover... Tijd voor onze sleep-in! 
Meteen om 15:30 uur bouwden we onze klassen om tot slaapkamers. Daarna was het tijd voor actie. Eerst deden we met de hele groep een spel. We moesten een zoektocht doen doorheen de school. Onderweg moesten we raadsels oplossen en kregen we opdrachten.
Daarna was het etenstijd. We aten heerlijke soep en brood. 
Nu is het tijd voor onze quiz. We zitten al klaar in groepjes en willen allemaal voor de overwinning gaan...

Afbeeldingsresultaat voor sleep in

Donderdag 16 mei werkten we met onze derde- en vierdeklassers rond strips. Niet enkel ons leeskwartiertje stond in het teken van strips, maar ook onze taal- en onze MuVo-les.

We begonnen met het raden van stripfiguren aan het bord. Zo kwamen we alvast wat in de sfeer. Daarna probeerden we bij voorwerpen en figuren uit strips geluiden te bedenken. Hiervoor experimenteerden we met muziekinstrumenten en materiaal dat we in onze klas vonden. We probeerden ook om zinnen uit strips heel expressief voor te lezen.
Als eindopracht lazen een strip voor aan de anderen. Dit probeerden we zo levendig mogelijk te doen door erg expressief te lezen en achtergrondgeluiden hierbij te bedenken. Het was leuk om naar alle resultaten te luisteren!

Nadien gingen we zelf als stripschrijven aan de slag. We kregen een strip waarvan de tekstballonnen leeg waren. Hier probeerden we een leuke tekst bij te bedenken zodat we een grappige strip kregen.

Er werd hard gewerkt door onze derde- en vierdklassers!

Afbeeldingsresultaat voor strips

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83