Ook de laatste weken werd er nog hard gewerkt in ons 3de leerjaar. We werkten nog een heel project uit.

In kleine groepjes moesten we een eigen pretpark ontwerpen. Super leuk! Maar niet zo gemakkelijk...

Eerst hielden we een brainstorm. We bedachten wat er allemaal in een pretpark aanwezig moet zijn, wat we leuk vinden een een pretpark,... We gingen op zoek naar een naam en een slogan. Hierbij probeerden we ook nog eens een logo te ontwerpen.

Daarna moesten we onze ideeën ook echt uitwerken. We tekenden een plattegrond en bouwden hier een maquette op. Een hele klus! Dingen uitproberen, knutselen, bijsturen,... 

Nadien brachten we ook mannetjes mee om echt in ons pretpark rond te lopen. Hier maakten we dan een filmpje van.

Helemaal op het einde stelden we ons pretpark voor aan onze klasgenoten. Als echte managers legden we alles uit en maakten we reclame voor ons eigen mega coole pretpark!

Pretpark van cartoon attractie attracties en circustent. | Gratis Vector

De voorbije weken leerden we nog meer over ons lichaam. Deze keer ontdekten we hoe we hier goed voor moeten zorgen.

We begonnen met het wassen van ons lichaam. Een goede hygiëne is erg belangrijk! We leerden ook over onze tanden. Ook die moeten we goed verzorgen. We brachten onze tandenborstel mee en deden dit een keertje samen.

Daarna hadden we het over zieke zijn. Eerst leerden we samen kort over bacteriën en virussen. Dan gingen we zelf op onderzoek. We leerden een  bijsluiter lezen, zochten het verschil tussen dokters hier en in Afrika, probeerden briefjes van de dokter te lezen,...

We maakten ook tijd om over EHBO te leren. In kleine groepjes zochten we op hoe je snijwonden, schaafwonden, een bloedneus, een brandwonde en een verstuiking moet verzorgen. Een groepje zocht ook enkele belangrijke noodnummers op. Daarna gaven we eventjes les aan de andere kinderen van de klas hierover.

Als laatste leerden we ook nog over de voedingsdriehoek, de bewegingsdriehoek en de geluksdriehoek. Eerst zochten we samen wat deze driehoeken ons duidelijk maakten. We probeerden ook samen te bedenken waarom dit belangrijk is. Nadien zochten we nog extra informatie op hierover.

Er werd heel wat onderzocht en opgezocht weer dit thema!

Gelukkig Leven!! | Inspirerende uitspraken, Gezond, Gezondheid citaten

Tijdens de toetsenweek wordt er thuis hard geoefend. Ook in de klas nemen we de tijd om alles nog eens te herhalen en extra te oefenen.

Vandaag stond spelling op het programma. Op verschillende manieren oefenden we heel wat spellingregels nog eens in.

Er werd weer hard gewerkt!

Expression écrite :... - Documents et outils pédagogiques | Facebook

Er was vandaag heel wat beweging in onze klas tijdens de wiskundeles. We herhaalden de lengtematen, de inhoudsmaten en de gewichtsmaten. Dit kan je alleen maar doen door ook echt aan de slag te gaan.

Er stond heel wat materiaal klaar in de klas. Voorwerpen die we dagelijks gebruiken moesten we wegen of meten. We probeerden onze meetresultaten ook om te zetten.

Na alle doe-opdrachten namen we onze rekenwijzer en onze werkboek. We probeerden wat we net geoefend hadden toe te passen in de oefeningen. In onze rekenwijzer konden we ook nog altijd dingen terug opzoeken.

Afbeelding metend rekenen. Gratis afbeeldingen om te printen - afb 14690.

Deze week draaide onze MuVo-les rond fantasie. Eerst probeerden we uit te leggen wat fantasie nu juist is en zochten we enkele voorbeelden.

Eerst kregen we een blad met verschillende prentjes op. Door te dobbelen kregen een personage, een eigenschap, een plaats en een voorwerp. Deze 4 dingen moesten we combineren en samenbrengen in een verhaal. Hiervoor moesten we beroep doen op onze fantasie.

Nadien moesten we het verhaal voorbrengen voor de klas. We mochten zelf kiezen op welke manier we dit wilden doen. We mochten toneel spelen, tekeningen of een strip maken, een lied bedenken, een gedicht schrijven,...

Het was grappig om alle verhalen te horen op het einde van de les.

logica-brengt-je-van-a-naar-b[1] - SpeelseKunst

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83