Deze week werkten we in het 3de leerjaar niet meer alleen met getallen tot 100, we gingen wel tot 1000!

Natuurlijk deden we dit stap voor stap. We leerden getallen leggen, tekenen en schrijven. Daarna probeerden we deze ook al te splitsen.

Eerst oefenden we samen met de hele klas. Daarna oefenden we in kleine groepjes. We begonnen allemaal in level 1. Als dit goed lukte, mochten we een level hoger proberen. Er werd hard gewerkt!

Afbeeldingsresultaat voor 1000

In onze MuVo-les draaide het deze week allemaal rond gevoelens. Leuk om hiermee aan de slag te gaan! Eerst zochten we samen naar de verschillende gevoelens die er zijn. Dit deden we door een woordspel te spelen.

Daarna gingen we in kleine groepjes aan de slag. In elk groepje moesten we allemaal eenzelfe kort toneeltje spelen. Dit toneeltje speelden we telkesn met een ander gevoel. Uiteindelijk koos elk groepje één gevoel uit. Ze brachten hun toneeltje voor de klas en wij probeerden het gevoel te raden.

Op het einde mochten we zelf nog een emoji maken. We schilderden een achtergrond en brachten hier met stift verdere details op aan.

Afbeeldingsresultaat voor Emoji's

De voorbije weken leerden we tijdens de W.O.-lessen onze eigen gemeente nog wat beter kennen. Op een kaart zochten we onze eigen straat op. We leerden ook onze school en nog andere gebouwen terugvinden.

Daarna gingen we op zoek naar de buurgemeenten van Rijkevorsel. Hierbij leerden we ook de hoofdwindrichten en oefenden we ons in het werken met een kompas.

Tenslotte bekeken we nog door wie Rijkevorsel bestuurd wordt. Daarnaast bespraken we nog enkele andere bekende inwoners van Rijkevorsel.