De voorbije week werd het 3de leerjaar even omgevormd tot een speelgoedfabriek. Nadat we kort over verschillende soorten speelgoed geleerd hadden, gingen we zelf aan de slag!

In kleine groepjes probeerden we zelf speelgoed te ontwerpen. Nadien moesten we dit met kosteloos materiaal ook echt maken.

Er werd hard gewerkt in onze speelgoedfabriek. Het resultaat mag zeker gezien worden!

Afbeeldingsresultaat voor speelgoedfabriek

Vandaag waren we druk in de weer met getallen tot 1000 tijdens de wiskundeles.
Eerst oefenden we aan het bord om getallen op de juiste plaats op een getallenas te plaatsen. Daarna probeerden we in groepjes zelf getallenassen te maken met kaartjes. Op het einde deden we per 2 nog oprachten op een werkblad. We begonnen allemaal in level 1. Als dit lukte, mochten we een level hoger proberen.
Er werd weer hard gewerkt!

Afbeeldingsresultaat voor getallen

De voorbije weken leerden we meer... over het weer! Eerst maakten we een strip. We ondervonden al meteen dat het weer een grote invloed heeft op ons leven. Daarna leerden we verschillende elementen van het weer correct benoemen. We deden ook enkele proefjes. Op de computer leerden we een site gebruiken waar je de weersvoorspellingen kan terugvinden. We eindigden ons thema met zelf een weerbericht te maken. Dit deden we in kleine groepjes. We maakten een eigen weerkaart met een bijhorend weepraatje. Dit brachten we dan voor de klas. Best wel spannend!

Afbeeldingsresultaat voor het weer

De voorbije taallessen leerden we kenmerken verwoorden. Dit deden we een leuke manier... We gingen zelf op onderzoek!

We onderzochten een appel en speculaas. We probeerden iets te zeggen over de vorm, de geur, de smaak,... Nadien probeerden we met de kenmerken die we vonden een korte weetjestekst te schrijven.

Afbeeldingsresultaat voor onderzoeken

De voorbije weken werkten we rond de herfst tijdens onze W.O.-lessen. Als start maakten we een leeruitstap naar het bos.

Daarna gingen we in onze klas aan de slag. We leerden over de lagen van het bos, de verschillende soorten bossen, de verschillen tussen bladeren, de dieren die in het bos leven,... Dit deden we op verschillende manieren. We gingen zef op zoek naar bladeren om deze te vergelijken. We brachten zelfs onze eigen spinnen mee naar de klas om deze eens van dichtbij te bestuderen.
We werkten vaak in groepjes. Samen probeerden we nieuwe dingen bij te leren. Dit deden we door in boeken te neuzen, filmpjes te kijken, prenten te bekijken, zoekkaarten te gebruiken, leerspelletjes te spelen,...

Er werd weer hard gewerkt en geoefend!

Afbeeldingsresultaat voor herfst gedicht