Deze week begon onze MuVo-les een beetje raar... We moesten om de beurt op de foto. Op de foto moesten we doen alsof we heel hard schreeuwden.

Daarna zagen we een foto van het schilderij 'De schreeuw' van Edvard Munch op het bord. We zagen al snel de gelijkenis met onze foto. Eerst leerden we kort wat over het leven van Edvard Munch. Daarna bekeken we enkele van zijn schilderijen. We probeerden zelf op zoek te gaan naar typische kenmerken.

Hierna was het tijd voor actie. Eerst experimenteerden we op een kladblaadje. We wilden kleuren mengen en onze penseelstreken goed laten zien. Het was toch wat anders schilderen dan dan we gewoon zijn.

Uiteindelijk probeerden we onze eigen versie van de schreeuw te maken en waren we zelf het personage op ons schilderij. Ook onze kunstwerken mochten best gezien worden!

Afbeeldingsresultaat voor schreeuw

De laatste week voor de vakantie waren we in het 3de leerjaar nog druk in de weer met het oefenen voor de vastenviering. We moesten liedjes oefenen, onze teksten oefenen, materiaal verzamelen, oefenen op onze instrumenten,...

We hadden er wel ongelooflijk veel zin en en deden ons uiterste best! Heerlijk om met zo'n bende aan de slag te gaan.

Vrijdag mochten we dan voor de hele school de vastenviering verzorgen. Het was best wel een beetje spannend. Maar samen hebben we dit knap gedaan!

Afbeeldingsresultaat voor broederlijk delen

Maandag 17 februari gingen we 's ochtends meteen naar de kleuterschool. Daar stonden de kleuters al klaar met hun fluovestje aan om met ons naar de markt te gaan. Samen wandelden we naar het dorp en gingen we rustig over de markt.

We moesten proberen om goed voor de kleuters te zorgen. We probeerden er steeds voor te zorgen dat de kleuters aan de huizenkant konden wandelden. Op de markt gaven we de kleuters wat uitleg over wat er allemaal te zien was.

Fijn om zo samen op stap te gaan!

Afbeeldingsresultaat voor markt prent

Deze week herhaalden we de lengtematen die we al kennen EN leerden we een nieuwe lengtemaat bij. We maakten kennis met de kilometer.

Hiervoor gingen we eerst naar de computerklas. We zochten allemaal op hoe ver ons eigen huis van de school staat. We keken hoe lang we hierover doen met de auto, met de fiets en te voet.

Daarna maakten we een wandeling van precies 1 km. Tijdens de wandeling hielden we onze horloge in de gaten en keken we hoe lang we wandelden.

Op het einde van de les maakten we nog oefeningen in ons werkboek over wat we leerden.

Afbeeldingsresultaat voor meten

Tijdens de les Nederlands en de les MuVo doken we met onze neus in de strips. Samen dachten we na over het taalgebruik in strips en over waarom zoveel kinderen graag strips lezen. We ontdekten al snel dat er heel veel duidelijk gemaakt wordt met klanken in strips. We besloten ook dat we strips leuk vinden omdat ze vaak grappig of net heel spannend zijn.

Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Eerst bedachten we zinnen bij personages. Daarna probeerden we in kleine groepjes tekstballonnen in te vullen bij een mini-strip.

Uiteindelijk gingen we alleen aan de slag. We moesten zelf een stip schrijven als eindopracht. Hierbij mochten we kiezen om uit een strip waarbij we enkel de tekstballonnen moesten invullen of we mochten onze eigen strip ontwerpen.

Je ziet alvast knappe tekenaars en auteurs in actie!

Afbeeldingsresultaat voor strips