De leerlingen van het 4e leerjaar zijn enkele weken geleden gestart met een muzisch project rond het circus.  Na een korte uitleg over de geschiedenis, zochten de leerlingen naar een leuke act in het circus: de act van de clowns- dansers - dieren - .... Om het circus tot leven te wekken maakten de leerlingen hun mannetjes uit klei.  Deze kregen nog een schilderlaagje om het allemaal nog vrolijker te maken. De mannetjes zijn in orde, tijd voor het decor! De leerlingen gingen met papier en karton aan de slag. Ze maakten de binnenkant van een circustent. Voor de paasvakantie gaan we nog aan de slag met ons fototoestel. Niet gemakkelijk hoor! Voor enkele stappen, moeten we wel 10 foto's trekken.  We mogen niet ongeduldig zijn en moeten nauwkeurig werken. 

Nu maar hopen dat onze foto's gelukt zijn, zodat we na de paasvakantie aan de slag kunnen in de computerklas. 

Vandaag gingen de leerlingen van 4B naar de AVEVE in Sint-Lenaarts. Hier leerden we alles over de aardappel: hoe ze het beste groeien, wat een plant allemaal nodig heeft, wanneer de aardappel volledig gegroeid is,... Nadat we alles geleerd hadden, kregen we enkele opdrachten: zakspringen, plant water geven met onze mond, lopen met een aardappel tussen onze benen,... We hebben zelf een mannetje van een aardappel mogen maken. Wat een leuke en interessante voormiddag voor onze leerlingen. We kregen zelfs lekkere frietjes als beloning. 

Donderdag 21 februari gingen  we met de 2de graad  richting Antwerpen. Met het 4de leerjaar brachten we in de voormiddag een bezoek aan de stad Antwerpen.  Onze wandeling werd gestart  op linkeroever. Via de Sint-Annatunnel gingen we richting rechteroever. Op voorhand hadden de leerlingen al informatie opgezocht over belangrijke monumenten en plaatsen in Antwerpen. Als echte gidsen kwamen ze dit dan ook vertellen aan de andere leerlingen van de klas. 's Middag konden we nog wat genieten van het zonnetje tijdens onze picknick. 

Dan was het eindelijk zo ver. Na eventjes wachten mochten we eindelijk in de zaal voor de Musical van Peter Pan. De leerlingen van het 4e leerjaar zaten helemaal vooraan. Spannend als de dansers zo dichtbij kwamen. Helaas moest de muscial door technische problemen onderbroken worden en konden we niet alles zien. Dit was toch wel een enorme teleurstelling. Hopelijk blikken onze leerlingen toch terug op een leuke, aangename en interessante dag in Antwerpen. 

Tijdens de lessen Godsdienst werkten we rond het thema: conflicten. We leerden over verschillende soorten conflicten - onze reacties - oplossingen - ...  We gingen ook aan de slag met kranten om conflicten in onze wereld eens nabij te bekijken.

Als afsluiter mochten de leerlingen zelf een kort toneeltje maken. 

De leerlingen van het 4e leerjaar gingen vandaag als echte hoedenontwerpers -en ontwerpsters aan de slag. Ze kregen de opdracht om een originele hoed te maken voor een personage ( astronaut - danser - waarzegster-soldaat - ridder-...). Nadat we enkele dingen hadden uitgetest, mochten ze aan het werk met papier en karton. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat! 

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83