Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /customers/e/1/b/sint-luciaschool.be/httpd.www/jml/images/stories/fotos/4Woody's

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/fotos/4Woody's

Na de kerstvakantie zijn de leerlingen van het vierde leerjaar gestart met een nieuw W.O.-thema: 'Het klimaat'.  Tijdens de tweede les werden er groepjes gemaakt en kregen de leerlingen een grote fiche met telkens een dier dat in ons land voorkomt.  Als echte experten kwamen de leerlingen nadien aan de klas vertellen wat de gevolgen van de klimaatopwarming zijn voor dat dier. We leerden weer heel wat bij!

Ook in het vierde leerjaar is Sinterklaas op bezoek geweest. De klas stond helemaal op stelten, maar er lagen ook cadeautjes. Elke klas heeft een set boomwhackers gekregen en een doosje Woody's. De boomwhackers hebben we in de namiddag grondig bestudeerd en getest. Zo kunnen we met onze klas de partituur van 'Ik zag twee beren' al redelijk vlot spelen. Zingen en spelen tegelijkertijd was nog moeilijk, hier oefenen we verder op. Tijdens onze les taal hebben we de Woody's gebruikt. De leerlingen mochten een zin op hun bank schrijven met als persoonsvorm 'koopt'. Daarna gingen we bij elkaar kijken. Een fijne starter van de les!

{gallery}fotos/4Woody's{/gallery}

Tijdens het W.O. thema over de koningen gingen de leerlingen in kleine groepjes aan het werk. Elk groepje kreeg een koning toegewezen en zo ging iedereen aan de slag met het programma 'Powerpoint'. Dit was voor sommige leerlingen nieuw, een hele ontdekking dus. Drie lesuren lang hebben we gewerkt aan de presentaties. Er kwam heel wat opzoekwerk aan te pas, maar ook leuke animaties mochten niet ontbreken.

We sloten het thema af met een muzische activiteit rond koning Filip én uiteraard: met het voorbrengen van de (knappe!!!!) presentaties! Mooi gedaan leerlingen van het vierde leerjaar! We zijn weer heel wat wijzer geworden.

[Social Login] Please complete your API Settings (Admin: Components\OneAll Social Login)