Vandaag leerden we van Wannes heel wat middeltjes die ons kunnen helpen om rustig te zijn, te worden of te reageren. We leerden onze zones te herkennen in bepaalde situaties : onze comfortzone, de leerzone en de paniekzone. Om in een meer comfortabele zone te raken, ontdekten we de 3 V's om te herkennen en de 3 A's die ons kunnen helpen : Vechten, Vluchten en Vriezen, Aandacht, Ademhaling en lichaam stevig op de Aarde. Dankjewel Wannes, we leren volgende week heel graag nog meer van je!


 

Op donderdag, 19 maart bezochten we Studio Globo. In de klas hadden we ons voorbereid op de cultuur in Peru. Die dag namen we in Rijkevorsel de lijnbus, in Brecht namen we de trein, en in SG namen we het vliegtuig naar Lima. Vanuit Lima hobbelden sommigen onder ons naar Pataypampa. Het was een leerrijk blitsbezoek! 
In het Centraal station van Antwerpen werden we op een boeiende manier rondgeleid door onze deskundige gids, Lode! Hij toonde ons dat een station meer is dan enkel wat treinen. Heel erg bedankt hiervoor!
Dankjewel ook aan juf Lauren die ons begeleidde!

 

Vandaag, 26 maart trokken we onze werkhandschoenen aan, namen onze benodigdheden en zetten we onze 'zwerfvuilbril' op. We speurden gedurende een halfuurtje onze schoolomgeving af. In geen mum van tijd verzamelden we heel wat afval. Vooral aan de bushokjes, aan de kerk en aan de banken in het gemeenteparkje konden we onze vuilniszak goed vullen. Wat ons opviel, waren de vele sigarettenpeuken. We vonden dan ook al snel een passende spreuk hiervoor, misschien las u ze ergens?

Voor het krokusverlof beleefden we drukke tijden in het vijfde leerjaar. We verkenden Europa en we herhaalden alle tijden van onze tijdlijn. Dit deden we aan de hand van het spel Times up! Dat leverde hilarische taferelen op, beeld je maar eens in dat je Lodewijk XIV of het Gravensteen moet uitbeelden. Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83