Venez Sint-Nicolas, patron des écoliers,...

Vandaag kwam Sinterklaas langs op school. Zijn paard had veel te veel gegeten. We moesten een nieuw voertuig voor de Sint bedenken. De kinderen van het 5e leerjaar maakten een arreslee... de Sint-en Pietenslee. 's Namiddags deden we een hoekenwerk. Tijdens dit hoekenwerk kwamen we veel te weten: Wat is het ideale dak? Hoe komt het dat Zwarte Piet zwart is? We ontdekten dat Sinterklaas en de Germaanse god Wodan toch wel veel gemeen hebben. Sommige kinderen maakten zichzelf ook helemaal zwart, net zoals Zwarte Piet!

Wist je dat :
- er in Rijkevorsel vroeger een kasteel stond
- dat wij dat in 3D bewonderden tijdens de tentoonstelling "Alles uit de kast" in Sint-Jozef Rijkevorsel
- daar nog heel wat interessante archeologische vondsten in de kast staan om te bewonderen
- je de tentoonstelling nog kan bezoeken tot 7 januari
- dat zeker de moeite loont
- dat wij zelf archeoloog speelden en vondsten bijeen puzzelden?
- dat wij de gidsen heel erg dankbaar zijn voor hun enthousiaste en interessante uitleg bij de tentoonstelling!

[Social Login] Please complete your API Settings (Admin: Components\OneAll Social Login)