Tijdens de week tegen pesten hebben we verschillende acties gedaan om ons standpunt TEGEN pesten te laten zien: we dansten, schreven en versierden. We hebben geprobeerd om onze weg te vinden uit een digitale escapderoom, vlak voor de vakantie.... sommige zitten er nog steeds in. Na de vakantie ontpopten we ons tot heuse reporters en schreven we zelf een krantenartikel met een goede lay-out voor een klaskrant. Ondertussen zijn we volop bezig met onze eigen dierentuin...

Januari vloog weer voorbij. We doken met z'n allen in de tijdwijzer tijdens de lessen W.O. We leerden over de eerste mensen, de Grieken en de Romeinen en de middeleeuwen. In de lessen taal bereidden we een echte zoektocht voor. We werkten hier aan het schrijven en begrijpen van eeen instructie, een goede mail schrijven en een recensie schrijven. Dat was echt dolle pret. We werkten met de school aan een warm deken voor de beer uit Mateora. Haken, vlechten en breien, we leerden het allemaal. Binnenkort zien we het eindresultaat. De krokusvakantie komt er al bijna aan. Nog twee weken ons helemaal geven en dan kunnen we weer een weekje chillen.

In het vijfde leerjaar stond vrijdagnamiddag en maandag ook in het teken van de Sint. Vrijdagnamiddag kropen de leerlingen in de huid van Picasso en ontwierpen ze hun eigen Sint- of pietcasso. Maandag speelden de leerlingen een Sintcluedo en sloten we de dag af met het spelen van het speelgoed dat ze van de Sint hadden gekregen. Het was een gezellige namiddag!

Deze maand zijn we op muzisch vlak druk bezig geweest. 5A ging al bij juf Steffi prachtige bosmandala's maken. 5B schetste zo goed mogelijk een echte appel bij juf Vicky. We componeerden een stukje muziek met veschillende instrumenten. Hiervoor moesten we goed kunnen overleggen. We maakten ook een fantastisch schimmenspel bij juf Linze. Ook hier was het in groepjes werken heel belangrijk. Om in de sfeer van Halloween te komen, eindigden we de eerste periode met toffe 'spooky scary skeletons'.

De maand september zit erop.
Wat hebben we weer hard gewerkt!
We controleerden onze fietsen en zijn weer helemaal klaar om te rijden in het donker.
Ook hebben de kinderen al goed kunnen dizelen de voorbije twee weken. Daarnaast blikten we nog even terug op de fantastische Ardennenklassen. We werkten hard aan ons souvenirboekje op de computer.
Het einde van de week sloten we af met MuVo, waar de kinderen hun fantasie de vrije loop konden laten gaan. Wat waren de naammonstertjes een succes!