Tijdens onze toetsenperiode hadden we het tijdens de lessen Godsdienst over de aarde, de natuur en hoe de mens hiermee omgaat. Het prachtige lied 'laat ons een bloem' van Gunter Neefs (en de nieuwe versie van #likeme) vormde de inspiratie voor een vrije muzische opdracht rond dit thema. De kinderen werkten alles zelf uit en wilden graag het eindresultaat delen met jullie. Ook nog, de puzzel is af geraakt! Applaus!

We deden weer vanalles in mei. Zo oefenden we grondig voor het grote voetgangersexamen. Voor het echte examen waren we extra zenuwachtig, maar brachten dit toch tot een goed einde. Leve de voetgangers! Op de sportdag konden we onze stijve spieren weer eens loswerken. Het zonnetje kwam zelfs regelmatig kijken. Die foto's staan bij de sportactiviteiten. Naast onze gewone lessen hebben we ook de wetenschapper in ons wakker gemaakt. Het Xperilab kwam op bezoek. In deze grote bus deden we in kleine groepjes verschillende onderzoeken en proefjes. Van lekkere tandpasta maken over werken met de microscoop tot een windmolen laten werken. Van alles hebben we kunnen proeven. We staan in de startblokken voor de laatste maand en kijken al vol verlangen uit naar een heerlijke grote vakantie na onze toetsenweek.

Deze maand gingen we op reis naar Peru. Niet echt natuurlijk, maar op verschillende manieren maakten we kennis met dit land, zijn rijkdommen en problemen. Daarnaast hebben we ook heel wat afgelachen in de klas. Onze vijfdeklassers hebben een eigen humoristisch klasfestival op poten gezet.
We vinden het belangrijk dat iedereen zijn mannetje kan staan. Daarom hebben Jasmien en Evelien van Arktos weerbaarheidstraining gegeven. Hier leerden we stevig in onze schoenen staan en de drie A's (aandacht, ademhaling en aarding) te gebruiken als het mis zou lopen.

In maart zat onze agenda weer goed vol, ook al moesten we op school blijven. Tijdens het thema gewervelde dieren heeft elke klas een klasdierentuin op poten gezet. De inkleding, uitnodigingen en het gidsen hebben de kinderen allemaal in eigen handen genomen. Het eindresultaat hebben jullie al mogen bekijken. Tijdens het thema 'stadsucht maakt vrij' stond er een geweldig hoekenwerk op het programma. We leerden over de stad vroeger en nu, de kleding doorheen de geschiedenis, deden een kunstkwartet en stelden onze eigen stad samen. Dit vonden we heel leerrijk. Natuurlijk kon halfvasten niet ontbreken. Hiervan kan je ook nog nagenieten met deze foto's. Wij hebben er alvast van genoten!

Tijdens de week tegen pesten hebben we verschillende acties gedaan om ons standpunt TEGEN pesten te laten zien: we dansten, schreven en versierden. We hebben geprobeerd om onze weg te vinden uit een digitale escapderoom, vlak voor de vakantie.... sommige zitten er nog steeds in. Na de vakantie ontpopten we ons tot heuse reporters en schreven we zelf een krantenartikel met een goede lay-out voor een klaskrant. Ondertussen zijn we volop bezig met onze eigen dierentuin...