Na een hele voorbereiding met een powerpointpresentatie, een wandeling, een paar fietstochtjes in groep en het oefenexamen, was het vandaag tijd voor ons echte fietsexamen. Eerst waren de kinderen van de Wegwijzer aan de beurt, daarna mochten wij één voor één vertrekken. Met wat gezonde stress lukte het bij de meesten zeer goed om een mooi parcours te rijden. Dus ... iedereen is geslaagd voor het fietsexamen. PROFICIAT!!! 

Nog een welgemeende DANKJEWEL aan alle ouders en de agenten die mee toezicht hebben gehouden op het parcours.

Excuses voor de foto's die gedraaid liggen :)

De voorbije 3 maandagen kwam er een medewerker 2 lestijden werken met het 6de leerjaar. We werkten tijdens deze trainingsateliers van Arktos rond:
de drie A's, communicatie en grenzen stellen. Op deze manier hopen we dat onze kinderen van het 6de leerjaar wat weerbaarder de overstap naar het secundair onderwijs binnen enkele maanden zullen maken. WE proefden van aangename, actieve werkvormen. Zeker en vast geslaagd! 

Op donderdag 9 mei, op de dag van Europa, trokken we met de derde graad naar Brussel! We verzamelden al om 7 uur 's morgens op school om op tijd op de Heizel te zijn. Eerst trokken we enkele foto's bij het Atomium. Daarna werden we verwacht in het Planetarium. Daar werden we verrast op een voorstelling die ons mee nam doorheen de ruimte, planeten... Na onze picknick wandelden we naar Mini-Europa. In groepjes verkenden we Europa a.h.v. de gebouwen in het miniatuur. 
Terug de bus op, richting het centrum van de stad: daar stapten we uit aan de Muntschouwburg. En daar vertrok onze stadswandeling. Het was er lekker druk, met de dag van Europa. Heel wat toeristen verkenden onze hoofdstad. We sloten de dag af in het park van Brussel met onze laatste picknick en de bus bracht ons stipt tegen het afgesproken uur weer naar school.
Het werd een lange, maar leerrijke dag! 

Op vrijdag 3 mei stond er geen gewone les Muzische Vorming (MuVO) op de planning, maar kregen we bezoek van een lokala regisseur. Kenneth Kerckhofs kwam ons wat meer vertellen over filmprocuties, regisseren enz... Zijn hobby heeft hij reeds laten uitgroeien tot zijn bijberoep! Hij toonde twee van zijn kortfilms en we zagen dat hij al heeeft samengewerkt met heel wat BV's. We waren TROTS om hem te mogen verwelkomen in onze klas! 
Nog heel veel succes, Kenneth! 

Op dinsdag 30 april trokken we doorheen Rijkevorsel te voet om het parcours van het fietsexamen te verkennen. Op verschillende punten kregen we uitleg van de juffen en deed 1 of meerder kinderen een demonstratie. Vorige week kregen we al uitleg in de klas. Woensdag verkennen we in groepjes tijdens dizel nog een keertje het parcours. En dan op woensdag 15 mei krijgen we een oefenfietsexamen. Om dan tenslotte te kunnen schitteren op het echte fietsexamen op woensdag 29 mei! Spannend! 

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83