Op zondag 22 april gingen we met een kleine delegatie onze brieven posten bij het Heemkundig Museum. Toen we binnenkwamen, hing er een heel speciaal geurtje (eigenlijk stonk het gewoon :)), maar het bleek de gesmolten lak te zijn om de brieven van onze zesdeklassers te verzegelen. De brieven werden dus verzegeld met de officiële stempel van Rijkevorsel (een heel oude al), laten opdrogen en dan mochten de kinderen hun brief gaan posten in een grote houten schatkist. Er werd al gesuggereerd door mr. Bolckmans (een medewerker van het Heemkundig Museum) om in 2040 een reünie te houden met alle kinderren die nu in het 6de leerjaar zitten om dan samen de brieven te openen ... Spannend!

Onze brieven zijn klaar om in de kist te gaan. Op zondag 22 april is het erfgoeddag in Vlaanderen. Het thema is KIEZEN. De kinderen van het 6de leerjaar mochten op een brief schrijven wat ze later willen worden. Deze wordt pas in 2040 terug bezorgd. We zijn benieuwd. 
Op zondag mag iedereen naar het gemeentehuis komen tussen 10 en 18 uur.
Op maandag kwam meneer Bemindt van de heemkundige kring ons wat meer vertellen over deze opdracht!

Geschreven door Dieter uit het 6de leerjaar

Op dinsdag 27 maart, na de speeltijd, trokken we (het 6de leerjaar) naar de kleuterschool. We gingen er immers knutselen voor Pasen met de kleuters van juf Els.
Op voorhand mochten we een keuze maken uit enkele ideeën. Er werden konijntjes uit wc-rolletjes getoverd, groene kransjes, pomponnetjes enz...
Het werd een leuke, drukke, maar ook creatieve voormiddag! 

Bedankt juf Els en de kleuters! 

In maart is het jeugdboekenmaand en dat hebben ze in het 6de leerjaar alvast geweten. Dit jaar is het thema 'Eureka'! 
En we hebben al heel wat gedaan: zo moesten we bij juf Jora tijdens de stage een eigen product uitvinden en er een reclamespotje over maken. Wat was dat een leuke opdracht! 
We hebben ook heel wat opdrachtjes met boeken moeten doen: we moesten allemaal een ingepakt boek meebrengen en zo organiseerden we een boekdate voor iedereen! We deden een boekendans (zoals de stoelendans maar dan met boeken), een boekenbingo, teksten uit boeken puzzelen, een voorsleesbingo, het vervolg van een voorgelezen fragement dramatiseren in groepjes enz...
Tijdens de W.O. lessen werken we in elke klas van de derde graad rond techniek: bij juf Kristine rond magneten, bij meester Geert bouwen we er op los, bij juf Lieve verkennen we katrollen en tandwielen en bij juf Vicky experimenteren we met elektriciteit!

Heel wat dus! Kijk maar vlug op de foto's!


Afbeeldingsresultaat voor jeugdboekenmaand 2018

Op donderdagnamiddag 22 februari waren we door de bib uitgenodigd voor een auteurslezing in de raadzaal van het gemeentehuis. Daar stonden Leander Hanssen en Caryl Strzelecki op ons te wachten. Deze 2 vrienden, de ene de auteur, de ander illustrator, hebben samen al 5 boeken geschreven. Terwijl Leander voorlas uit zijn nieuwste boek, 'de negende maan', was Caryl de personages op een grote flap aan het tekenen. Knap om te zien! En op het einde kreeg elke klas een tekening mee naar school. Ze hangt nu te schitteren in onze klas!

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83