Vandaag, donderdag 9 november, namen we samen met 535 andere scholen deel aan de STEM Olympiade. Hierbij moesten de leerlingen 32 vragen oplossen die te maken hebben met wetenschap, techniek, logisch denken, ict, ... Een hele uitdaging. En wie weet hebben we wel echte STEM-mers in onze rangen, we zullen zien ...

Afbeeldingsresultaat voor stem olympiade

Kennen jullie het project de schaal van M al?
We zijn er deze week mee gestart in onze klas (het 6de leerjaar). Elke dag bekijken we een filmpje ivm VEILIG INTERNET. Daarna voeren we een debat en volgt er een quiz. Thuis kunnen we inloggen en ons veilig gedragen op het internet, zo verdienen we lampjes om onze M te doen branden. We worden ook uitgedaagd om tegen vrijdag een filmpje te maken. Hier moeten we onze hele school VEILIG INTERNET PROOF voor maken. Duimen jullie mee?

Je kan ook een kijkje nemen op het prikbord. Vind je onze foto's?

Afbeeldingsresultaat voor de schaal van m

Op dinsdag 7 november trokken we met de fiets, door de koude, richting Sint-Jozef Rijkevorsel om een bezoek te brengen aan 'Alles uit de kast'.

Het was de moeite waard! We mochten zelf even archeoloog zijn en potten aan elkaar plakken.

Je kan de tentoonstelling zelf ook bezoeken op zondag! De moeite waard!

Op maandag 16 oktober kwam agent Eddy in onze klas langs om les te geven over een moeilijk en gevaarlijk punt in ons dorp: de rotonde. Zoveel dingen om op te letten daar ... een reden om het extra in te oefenen.

En dat deden we op donderdag 26 oktober. Iedereen sprong op z'n fiets en we reden met de hele klas naar de kerk. Daar werd eerst getoond hoe we op de rotonde moesten fietsen: voorrang verlenen voor je er op rijdt, je richting aangeven, ondertussen verder fietsen, ... allemaal toch moeilijker dan het op het eerste zicht lijkt. Nadat elk groepje 2 keer was rondgefietst, deden we het rondje nog eens met de hele klas.

Nu allemaal goed oefenen, zodat het tegen het fietsexamen in mei allemaal van een leien dakje loopt!

Afbeeldingsresultaat voor verkeersbord rotonde

We experimenteerden met bewegingen, los, vloeiend, energiek, statig, versneld en vertraagd en noem maar op! We  ontleedden verschillende bewegingen, experimenteerden met als hulp een poetsdoek en als eindopdracht moesten we een bewegingsreeks maken op muziek uit de 'jonge jaren' van de juf! Oei, Onze gedachten gingen uit naar Nostalgie-muziek, maar gelukkig bleek het toch wel toffe muziek te zijn! Om eerlijk te zijn : we vonden het echt wel goeie muziek... Verrassend!