De voorbije 2 weken deden we in de derde graad een doorschuifsysteem: elke klas passeerde bij een leerkracht van de derde graad en deed een boeiende activiteit TECHNIEK!
Bij juf Kristine leerden we meer over magneten, bij juf Lieve over tandwielen en katrollen, bij meester Geert bouwden we er op los en bij juf Vicky maakten we kennis met Leonardo Da Vinci: van onze eigen werktekening tot een brug.

Het werden leuke weken W.O. boordevol techniek! Kijk maar vlug op de foto's!

Afbeeldingsresultaat voor techniek

Vandaag kwamen Lieve en Rina, vrijwilligers van Damiaanactie, op onze school vertellen over deze organisatie. Ze hadden een hele presentatie bij en natuurlijk was er ook de jaarlijkse film. Dit jaar ging het over 2 meisjes in Nepal. Kamana en Smiriti. Smiriti is ondertussen genezen van lepra, dankzij Damiaanactie. Kamana heeft multiresistente tuberculose en is nog bezig met haar therapie. Na de voorstelling hebben we in de klas nog een verwerking gedaan en we hopen vooral dat iedereen gemotiveerd is om minstens één pakje stiftjes te verkopen. Dankzij de verkoop van deze stiftjes kunnen er weer heel wat patiënten geholpen worden. Doen jullie mee?

Afbeeldingsresultaat voor damiaanactie

We sloten het jaar 2019 met een leuk spel af. We speelden 'Binnen de minuut'... Telkens werd er iemand van het groepje afgevaardigd a.h.v. enkele tips om binnen de minuut zo goed mogelijk de opdracht uit te voeren. Het ging van 'een zo hoog mogelijke boekenstapel' tot 'smarties eten met Chines stokjes'... Het werd een leuke namiddag, een leuke afsluiter van 2019!

We wensen iedereen een fijn 2020!

Afbeeldingsresultaat voor kerstfeest

Enkele lessen geleden leerden we bij Frans vragen stellen met vraagwoorden: quand? Quoi? Comment? Où? etc. En dat moesten we uiteraard even uitproberen. Er werd gestemd wie dit jaar uitgenodigd werd... De voorbije jaren interviewden de kinderen van het 6de al eens meester Geert van het turnen, mevrouw Bie, onze directrice en nu was het de beurt aan de juf van het 1ste leerjaar: juf Margaux! En het liep vlot. Kijk maar mee op de foto's!

Merci beaucoup, juf Margaux! Tu es chouette!

Afbeeldingsresultaat voor frans spreken

Vandaag, op donderdag 5 december, trok het 6de leerjaar naar de bibliotheek voor een auteurslezing van niemand minder dan Sabine De Vos. Onze juffen waren dolenthousiast want dé Sabine De Vos kwam vroeger vaak op de tv (in de Droomfabriek bijvoorbeeld). Nu houdt ze zich vooral bezig met auteurslezingen en Cunina. Ze nam ons mee op wereldreis en liet ons kinderen van over de hele wereld ontmoeten. Ze bundelde deze verhalen in haar boek 'In Amerika draagt iedereen schoenen'. Ze vertelde ons meer over Cunina, die steunen kansarme gezinnen in andere werelddelen.
Het werd een interessante lezing! Op het einde mochten we nog muziekinstrumenten uittesten.
Wil je meer weten over Sabine De Vos of Cunina? Hier enkele links:

Afbeeldingsresultaat voor boek doodle