Op dinsdag 17 mei kwamen enkele studenten van het HIVSET, te Turnhout, met ons werken rond sociale beroepen. We mochten leren reanimeren, een babypop verzorgen of leren omgaan met ouderen... Het werd een leerrijke namiddag voor onze leerlingen en de studenten!
Kijk maar vlug op de foto's! 

 Geschreven door Miguel uit 6B:

Arktos kwam 3 weken met ons werken voor een weerbaarheidstraining.

Ze kwamen elke week 100 minuten met ons werken.

We werkten aan de drie punten:grenzen gevoelens en samenwerken.

We begonnen meestal in refter een spel te spelen met een bal.

Maar soms deden we het ook bij de kiosk of bij het voetbalveld.

Meestal deden we Janka en Lien maar de laatste keer was het met Michiel.

Het eerste dat we deden was werken rond grenzen.

We leerden STOP! zeggen en we moesten met krijt een cirkel rond ons tekenen en dat was onze ‘grens’.

De week daarop gingen we verder met gevoelens.

Bij gevoelens moesten we luisteren naar stukjes muziek en dan moesten we kiezen of we dat een stom een neutraal of een tof muziekje vonden.

Het laatste wat we deden was het thema samenwerken.

Toen moesten we samenwerken om een rietje naar de overkant te brengen.

We moesten toen ook gaan zoeken naar rietjes.

Dit was ook het laatste onderwerp dat we deden en ARKTOS was gedaan.

Op donderdag 28 april trokken we naar Hoogstraten met onze fiets. We gingen er op bezoek in het Begijnhof, naar het stedelijk museum. Daar werden we ondergedompeld in ERFGOED. De gids nam ons mee naar de kapel waar we heel wat opdrachtjes kregen. Er kwam ook even een fotograaf langs om foto's te nemen. Hij ontwerpt de nieuwe website van het museum en vroeg of wij op de foto wilden. Dus binnenkort zijn we misschien te zien op de officiële site? Spannend! 

Unesco | Campagne 'Erfgoed is van ons allemaal' van start

Vrijdag werden de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar ondergedompeld in de wereld van musicals. Zo zetten we de eerste stappen naar een fantastisch schoolfeest. Met een leuke doorschuif maakten ze kennis met allerlei verschillende elementen van een musical. 
Bij juf Steffi maakten ze affiches van musicals waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Bij juf Sofie leerden ze in canon zingen. Bij juf Lieve maakten ze een vervolg op een fragment uit een bestaande musical. En bij juf Vicky deden ze tot slot een leuke muzikale bingo. Nu zijn we helemaal klaar om zelf een filmpje te maken in het thema. Ben je benieuwd naar ons filmpje? Kom dan zeker naar het schoolfeest! 

Vandaag, 20 april, werden we om 10 uur in de zaal boven de bibliotheek verwacht. Daar stond een theatergezelschap klaar voor ons om het toneel 'Het gewonnen kind' te spelen. En wat voor een theatergezelschap? Eén van de acteurs, Nicolas, is een jongen met een beperking. Dit maakt hem speciaal, maar eigenlijk ook heel gewoon! En daarom gingen we er naar toe! Kijk op de foto's maar en je zal de boodschap ontdekken: GAAP niet zo... Doe maar gewoon! 
Heel tof en gedurfd! Zeker de moeite waard!

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83