Vandaag startten we met de lessen W.O. met Tijdwijzer.

We duiken de geschiedenis in en telkens komt er een andere historische periode aan bod. En vandaag startten we, logischerwijzer, met de oudste tijden!
We kregen leestaken, opdrachtjes, moetjes en magjes: werktuig proberen maken met stenen en takken, puzzelen, kruiswoordraadsel, tekenopdrachtjes enz... Er kwamen zelfs twee Egyptenaren langs! Volgende keer vliegen we verder de geschiedenis in: op naar de Grieken en de Romeinen! 

Afbeeldingsresultaat voor teletijdmachine

Loeka? Wie is dat? 
Het is het nieuwe hondje van Jens en Femke! Ze toonden haar graag aan hun klasgenoten! Ze vertelden wat meer over haar: morgen is ze drie maanden oud, het is een Toller van ras, het is een vrouwtje (teef), ze is heel braaf maar heeft wel scherpe tandjes! 
Leuk om een keertje een hond in de klas te hebben! Tijdens de speeltijd speelde ze nog even mee. En we werden zelfs getrakteerd op een cup cake! Met versiering en de naam van het hondje! Dankjewel! 

Afbeeldingsresultaat voor hond clipart

Meester Jurgen, onze ict-leerkracht, kwam vandaag in het zesde leerjaar 'programmeren' uitleggen. 
Hoe laat je iemand een toren met bekertjes bouwen? Welke stappen moet je dan zetten? Zo is het ook met een computer!
We maakten kennis met programmeertaal. De volgende stap is kennismaken met Scratch. 
Programmeren doe je normaal gezien door gebruik te maken van een (soms ingewikkelde) programmeertaal, maar niet bij Scratch. In Scratch combineer je instructies door middel van te slepen en bouw je zo een leuk programma of spelletje. Hierdoor kan je je volledig concentreren op de structuur en logica van je programma en hoef je je dus geen zorgen te maken over een programmeertaal.
Vanaf morgen gaan de kinderen tijdens dizel zelfstandig aan het werk! Eerst nog een account maken en dan stap per stap, level per level! We zijn benieuwd!

WE ZIJN EEN CODESCOOL!

Afbeeldingsresultaat voor code school

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83