Op maandag 22 februari brachten we een bezoekje aan VITO te Hoogstraten. Zij organiseren dan DOE-dagen voor zesdeklassers en schoolverlaters.

Jamy aan het woord: "Vito is een echte aanrader, vind ik voor kinderen die graag met hun handen willen werken of iets willen programmeren. Het is een hele grote school. Je kan land en tuinbouw, hout, metaal en electronica allemaal volgen."

Meer foto's op: www.vitohoogstraten.be

In de maand januari werken wij tijdens de lessen W.O. rond het MENSELIJK LICHAAM.

Janet aan het woord: "We mochten proefjes doen verbonden aan het onderdeel dat we hadden gekregen: ademhaling, spijsvertering, spieren, skelet, hart en bloedsomloop... Er was een proefje bij met koekjes: automatisch wil je tong het koekje in je slokdarm duwen. We moesten het voorblad aanvullen met prentjes dat we met kalkpapier overtekenden. We leerden ook over gezonde voeding, de nieuwe voedingsdriehoek. Dit past bij het jaarthema We like 2 eat healthy! Ik vond het een leuk thema omdat we in groepjes mogen werken."

Op maandag 15 januari zijn we met het 6de leerjaar naar het verkeerspark in de Veilinghallen te Hoogstraten geweest.

Jarno aan het woord: "We moesten met de go-cart en de fietsen een parcours afleggen. We leerden wat de verkeersborden betekenen en wat we dan moeten doen. Eerst gaf agent Eddy ons wat uitleg. We leerden ook over de dode hoek van vrachtwagens. Om de beurt mochten we een kijkje nemen vanuit de vrachtwagen. De papa van Lien uit onze klas werkt in de Veiling en hij had een toogje met warme drankjes voor ons klaar gezet. EEN DIkKE DANKJEWEL trouwens, dat smaakte! Op het einde deden we een wedstrijdje: als je een foutje maakte, moest je fiets of go-cart aan de kant en mocht je kijken. We deden dit tot er 3 winnaars waren! Proficiat!
We hebben veel geleerd over het verkeer!

Om het trimester in schoonheid af te sluiten, hebben we de laatste dag op een leuke manier ingevuld. De uitdagingen waren telkens 'binnen de minuut': boeken stapelen, een toren van suikerklontjes, zoveel mogelijk wasknijpers op het gezicht (auch), met stokjes m&m's proberen te eten, ...

Het gaf heel wat gekke taferelen, geniet maar mee met onze foto's.

Afbeeldingsresultaat voor kerstboom

[Social Login] Please complete your API Settings (Admin: Components\OneAll Social Login)