Op 14 februari is het Valentijn! En dat hebben ze geweten in het 6de leerjaar!
Tijdens het leeskwartier hadden zij een 'blind date met een boek'. Dat boek werd gekozen door iemand uit de andere klas van het 6de leerjaar, mooi ingepakt met een begeleidende post-it! Het werd een leuke verrassing. Het was niet gemakkelijk om te raden wie welk boek had gekozen.
In de namiddag deden we tijdens de les MuVo: drama. Heel wat situaties brachten ons bij knotsgekke, verliefde taferelen. Er hingen vlindertjes in de lucht, cupido schoot pijlen in het rond, er werd gedarteld, ten huwelijk gevraagd... Allemaal in ons improvisatietheater! Het werd een leuke, zonnige afsluiter van deze week...Afbeeldingsresultaat voor valentijn

Op dinsdag 11 februari trokken we naar Hoogstraten voor een bezoek aan VITO. Zij organiseren doe-dagen voor de leerlingen die volgend schooljaar starten in een secundaire school. En dat vinden wij natuurlijk een mooie kans om te werken aan techniek. Op voorhand hadden onze kinderen al kunnen kiezen om 2 activiteiten te volgen. Daar aangekomen, werden we vlot in groepjes ingedeeld en kon er gewerkt worden!
Het werd een leuke namiddag boordevol techniek! Bedankt aan VITO voor deze unieke kans. Bedankt ook aan al onze chauffeurs om ons veilig en wel heen en terug te brengen.

Afbeeldingsresultaat voor techniek

De overstap naar het middelbaar onderwijs komt steeds dichterbij. Naar aanleiding hiervan brengen we enkele bezoekjes aan middelbare scholen in de buurt. Vandaag stond ons eerste schoolbezoek op de planning, we trokken naar Oostmalle om kennis te maken met Immaculata.

Hier werden we eerst toegesproken door de directrice, we kregen meer informatie over de werking en het aanbod van de school. Daarna werden we in groepjes verdeeld en konden we aan de hand van korte lessen en workshops proeven van enkele vakken. Zo maakten we kennis met één van de troeven van de school: ICT. We bewerkten een foto, leerden meer over de communicatiemogelijkheden (social media, mediabedrijven, ...) en speelden een quiz online. Maar ook inhoudelijk staken we al wat op over de leerstof in het middelbaar onderwijs: de Egyptenaren bij geschiedenis, de machten bij wiskunde, ...

Kortom een leerrijke voormiddag voor onze zesdejaars!

Vorige week vrijdag, 17 januari, en nu donderdag, 23 januari, trok er telkens een klas van het zesde leerjaar naar het rusthuis De Brem voor een heel leuk leeskwartier.

Onze leerlingen lazen samen met de bewoners de krant. Het werd een uitwisseling tussen jong en oud. Leuk om samen te genieten van lezen!