Op woensdag 27 april mochten we 4 klasbakken van onze plaatselijke Heemkundige Kring ontvangen in de klassen van het 5de en 6de leerjaar. Dit ter gelegenheid van de Erfgoeddagweek 2022.

Elk van hen kwam vertellen over erfgoed. In de ene klas ging het over schrijfgerief vroeger (en nu), in een volgende klas ging het over een oude weg (uit de middeleeuwen) die door Rijkevorsel liep en over Rijkevorsel zelf,  in een andere klas was het 'de geschiedenis van Vorsel' en ten slotte in de laatste klas was het erfgoed in het algemeen dat aan bod kwam.

Erfgoeddagweek 2022 – Nieuwsbrief 2 – Erfgoed Noorderkempen

Dankjewel aan Miel, Paul, Gust, May en Stanny voor dit leerrijke uurtje!

De afgelopen weken  ondertekenden alle leerlingen en leerkrachten van onze school een engagementsverklaring. Hier ondertekenden we allemaal ons engagement om onze school proper te houden. We halen al regelmatig  zwerfafval op in onze schoolomgeving, maar op ons eigen schoolterrein mogen  we nog wat kritischer optreden. Mooimakers en Operatie Proper van IOK ondersteunen ons in onze activiteiten. In 2022 gaan we nog meer tot actie over. Dan bekrachtigen we onze handtekeningen!