Ondertussen zijn we allemaal weer veilig en wel in Rijkevorsel geraakt... Maar toch willen we jullie nog laten nagenieten met de foto's van onze laatste dag in de Ardennen.
Na het ontbijt maakten we onze valiezen en ruimden we onze kamers op. Bij sommige verliep dit supervlot, bij andere duurde het wat langer om alles in de juiste valies te krijgen. Verloren of gevonden voorwerpen, kledingstukken zien we graag terug op school verschijnen om aan de juiste eigenaar te bezorgen.
Nog vlug een tienuurtje en hup nog even naar het speelbos. 's Middags aten we macaroni en dan stapten we de bus in om naar de kolenmijn te vertrekken. Eerste keken we een film om het ontstaan en de geschiedenis beter te begrijpen. Daarna kregen we per klas een gids en daalden we af in de schacht met een liftje. Eenmaal aangekomen, kregen we heel wat info van de gids. Voor sommige kinderen was het een hele belevenis, voor andere was het eerder wat akelig en waren ze blij dat we weer met beide voetjes op de grond stonden en konden genieten van de buitenlucht.
Nog even spelen in de speeltuin met een vieruurtje en dan vertrok de bus naar Rijkevorsel. Rond 18.25uur arriveerden de bussen.
Het was een toffe, leerrijke maar toch ook vermoeiende week! 
Goed uitrusten iedereen dit weekend en dan zien we jullie allemaal weer graag maandag verschijnen.

Tip: vergeet je zeker niet te laten checken op teken.

Een hele dag op stap!

Vandaag trokken we naar de Hoge Venen met de Tecbus. We vertrokken onze wandeling aan het bosmuseum. Mevrouw Bie en Karin stonden ons op te wachten en wandelden met ons mee. (BEDANKT VOOR ALLE POST) 's Middags picknickten we gelukkig binnen want het was toch wel wat mistig en fris! In de namiddag wandelden we door de bossen terug naar ons domein. Onderweg leerden we van de gidsen vanalles over de fauna en de flora, het ontstaan van de Venen, luisterden we naar leuke verhalen enz... Het werd een toffe daguitstap!
We aten 's avonds tomatensoep, frietjes met rauwkost en hamburger, frisco. 
En daarna was het tijd voor .... DE BONTE AVOND!
Onze presentatoren, juf Amber en meester Colin, speelden Laura Tesoro en Gers Pardoel. De avond startte met een coole rap! Onze jury bestond uit meester Geert alias Monsieur Barisart, juf Jora alias Josje Huysman en juf Vicky alias Natalia! 
Elke act mocht kiezen tot welk team ze wilden behoren! Kijk maar vlug op de foto's! Foto's werden genomen door juf Lieve en de security werd verzekerd door Jean-Pol (juf Kristine).
We sloten de avond nog af met enkele coole dansmoves! 

De dag is weer voorbijgevlogen. We hebben weer heel wat beleefd: zo werkten we vandaag in verschillende groepen en wisselden we van activiteit. We deden een oriëntatieloop op het domein. We testten onze grenzen op het touwenparcours. Tussendoor oefenden we voor de bonte avond, douchten we, kregen we vrije tijd... En 's avonds speelden we een bosspel.
We aten 's middags pizza en 's avonds erwtensoep, broccoli en bloemkool, rijst en tongrolletjes. EN het dessert was een flannetje. We daagden meester Geert uit voor een contest 'flanneke zuigen'. Jaja, je leest het goed...
Overdag werd meester Geert ook al uitgedaagd... Kijk maar vlug op de foto's wat dit tot gevolg had...

Deze voormiddag hadden we wat vrije tijd: er werden kaartjes geschreven, geoefend voor de bonte avond, kampen in het bos gebouwd, commandotocht... 
Daarna aten we smosjes. In de namiddag wandelden we naar Spa, het centrum. Het 5de leerjaar draaide af aan de straat van Spa Monopole, daar kregen ze een rondleiding en mochten ze proeven van het gebottelde Spawater met of zonder smaakjes! Het 6de leerjaar wandelde nog even verder en verkende het centrum a.h.v. een fotozoektocht met vragen. Daarna wisselden we en was het de beurt aan het 6de leerjaar om de Spafabriek te verkennen en wandelde het 5de leerjaar langs monumenten, de bron van Peter De Grote, het badhuis, ...
's Avonds aten we kervelsoep, gratinpatatjes, boontjes met kip, chocolademousse.
En dan was het quiz! Elke juf of meester stelde een ronde voor, zo hadden we kennisvragen, een fotoronde, muziekronde, puzzelronde, een ronde rond lezen en strips... Het werd een leuke en spannende avond! 

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83