Onze fantastische ardennenklassen zit erop! Na het ontbijt was het tijd om de valiezen te pakken en alles op te ruimen. Daarna konden we ons nog een laatste keer uitleven in het bos met het bouwen van kampen en dammen. We sloten de fijne week af met nog een bezoek aan de steenkoolmijnen van Blegny. Daarna keerden we terug huiswaarts. Nu kunen we genieten van een welverdiend weekend.

Vrijdag, 18 september

Onze laatste dag...
Vandaag moest alles wat we maandag UIT de valies haalden, weer IN de valies. Voor sommigen een hele opgave! Met wat hulp lukte het om op een uur tijd alle valiezen uit het gebouw te halen. Zo konden we nog leuk gaan spelen in het bos, aan het riviertje!
Het middagmaal was een ovenschotel met puree, spinazie en gehakt.
Daarna was het tijd om de bus in te laden en richting Blégny te vertrekken. Daar stonden gidsen ons al op te wachten om de mijn te verkennen. Eerst nog een helm en werkjasje aan en dan konden we afdalen met een lift. We kregen heel wat uitleg, sommigen mochten gereedschap uittesten EN de gids liet ons zelfs schrikken! De durver!
Daarna nog vlug een toiletbezoek en vieruurtje in de speeltuin! En dan... vol nieuwe ervaringen, indrukken richting Rijkevorsel!
En nu een weekendje uitrusten... En maandag zien we elkaar weer!

Wat moet in onze valies? - Boerderijkamp De Pierlapont

Deze morgen zijn we er weer stevig ingevlogen. Na onze ochtendans en ontbijt zijn we gestart met een levende stratego en een zoektocht in het bos. Daarna hebben we onze stapschoenen aangetrokken en zijn we een leuke fotozoektocht gaan doen in het centrum van Spa. De laatste avond kon al niet meer stuk. We konden genieten van een heerlijke maaltijd, namelijk frietjes!!! Daarna sloten we af met een fantastische bonte avond met bezoekers uit het verleden. Hieronder kan je nog genieten van het zelfgeschreven gedichtje van Emma en Kaat.

Ardennen

Het is hier echt wel leuk,
maar ik heb heel veel jeuk.

Wat doen die muggen hier,
in ons hoofdkwartier?

Die komen ons steken.
Wat zijn dat voor een streken!

Wij zijn hier in de Ardennen,
met een hele bende.

De muggen achtervolgen ons steeds.
Die hebben geen hoogtevrees.

De Hoge Venen is hoog,
met een grote boog.

In Spa is het heel leuk,
buiten die stomme jeuk!

bonte avond

Donderdag, 17 september
Vandaag stonden er enkele activiteiten in het bos op de planning. De juffen zetten hun beste beentje voor en organiseerden zoekopdrachten en levende stratego! Het werd een geslaagde voormiddag!
Middageten: canneloni
In de namiddag wandelden we naar het stadje Spa en deden we een fotozoektocht in groepjes! Het avondeten: langverwachte frietjes! Dat werd gesmaakt! En dan was het PARTY TIME!
Geniet maar mee van de sfeer!
Linde College - Morgenavond is het party time voor klas 1... | Facebook

Dag 3 is ook alweer voorbij.
Om beurten deden we een spannend hoogteparcours, met een beetje hulp van meester Joris en juf Sofie geraakten we veilig aan de overkant. Daarna konden we onze honger stillen met hele lekkere pizza. In de namiddag deden we een oriëntatieloop op het domein. Nu kennen we zeker elk hoekje! Enkele experts konden zich zelfs zo goed oriënteren dat ze de drie opdrachten sneller dan de kinderen van het 6e oplosten. Onze Arne was jarig, dat moest zeker gevierd worden met een traktatie en een lekker luid lied! Afsluiten deden we vandaag met een bosspel. Superspannend met een lieve beer en een valse vos. We zullen zeker goed slapen.

kringspelen