Op de laatste dag moesten we uiteraard eerst inpakken en opruimen. Daar begonnen we mee na het laatste ontbijt. Schelpen moesten veilig in de valies geraken, schoenen en laarzen uit het schoenenkot, de kamers weer op orde en alles in de juiste valies enz... 
Bij de ene kamer verliep dit al wat vlotter dan bij een andere... Maar uiteindelijk is het ons gelukt om rond 10 uur klaar te zijn. Dan konden we nog spelen in de speeltuin, de duinen, ... Nog even de zeeklassendans dansen onder een stralend zonnetje en dan werden we weer verwacht in het restaurant. Dagsoep, barbecueworst, appelmoes, puree en een frisco. Met dit middagmaal sloten we ons verblijf op Ter Helme af! 
Daarna hup de bus inladen en op naar Koksijde voor onze laatste activiteit: zwemmen! En gezwommen hebben we: de glijbaan uittesten of eerder kunstjes op de springplank uitvoeren of baantjes trekken of... 
Daarna nog vlug een koek en een drankje! En op naar Rijkevorsel. Na een rit met toch wat file kwamen we rond 19 uur aan en konden we snel naar huis gaan! Het was leuk en plezant aan het strand van ons kleine Belgiëland! 

Donderdag, deel 2:
In de namiddag zijn we op pad geweest door de duinen, naar het natuurreservaat Ter Yde. We leerden er heel wat over de plantjes (zoals duinviooltje, zandzegge, duinsterretjesmos, duindoorn... en uiteraard ook het helmgras). We kregen ook uitleg over slakken, konijnen, pony's enz... Het werd weer een leerrijk namiddagje. Gelukkig werden we niet al te nat, de wind waaide de regen gelukkig voorbij! 
We leerden een leuk gedichtje van de gids:
ZEE EN WIND, REGEN EN PLANT
VORMEN SAMEN EEN DUIN VAN ZAND

En deze avond stond er natuurlijk de BONTE AVOND op het programma!
Al de acts werden beoordeeld door een jury. En niet zomaar een jury! We kregen koninklijk bezoek van de koning die eens een bonte avond wou meemaken en op zoek was naar verrassingsact voor de verjaardag van zijn kinderen. Hij werd bijgestaan door een bodyguard. En we kregen ook bezoek van een DJ uit Ibiza, die talent had gezien op Facebook op het fimpje van de PARTYBUS! Uiteraard was er ook de pers aanwezig.
En talent werd er zeker gespot: er werd gedanst, gegoocheld, moppen verteld, gezongen enz... Het werd een hele leuke avond! De jury was tevreden!
En nu is het bedtijd! Tot morgenavond!

We willen jullie nog even laten wie de quiz gisteravond heeft gewonnen!
3de plaats: DE PARTYBUS
2de plaats: DE KIDOS
1ste plaats: DE LACHENDE KAKSKES 
Kijk maar vlug op de foto's!

Deze voormiddag zijn we naar het strand zandkastelen gebouwd. Sommige groepjes kozen voor een traditioneel zandkasteel, andere gingen dan weer de creatievere toer op... Rond 10.45 uur werden we verrast door een regenbui, gelukkig hadden we ondertussen foto's genomen van elk bouwwerk en konden we dit aan elkaar tonen op het grote scherm in de grote zaal. Alle werken werden bekroond met een prijs!

Daarna moesten we gaan smullen:
- dagsoep
- kalkoensteak met zoetzure saus, gestoofte wortelen, natuuraardappelen
- appelsientjes

En nu gaan wij bijna vertrekken voor de duinenwandeling!
Om 14 uur verwachten we de 3 gidsen van maandag. We duimen voor droog weer! Duimen jullie mee?

Na de ochtenddans en het ontbijt, was het tijd om onze picknick te maken. We stopten heel wat sandwiches in onze brooddoos en kregen nog een zakje met enkele koeken, appel, flesje water, brikje appelsiensap… Onze rugzak zat dus lekker vol met lekkers om de hele dag op stap te gaan. We namen de kusttram richting Nieuwpoort. Nog even wandelen en we kwamen aan bij het monument van Jeanne Panne. Hier namen we even de tijd om het verhaal van Jeanne te leren kennen en daarna kregen we een muzische opdracht: je kon kiezen uit tekenen (waarheidsgetrouw of fantasie), een gedicht schrijven of een tableau vivant (een stilstaand beeld, een foto…) Het toonmoment was geslaagd (zie facebook).
Daarna trokken we verder richting het Albert I-monument. Na een 122 treden, hadden we een prachtig uitzicht op de ganzenpoot van de Yzer. We bezochten nog even het Westfront, het museum van het monument. Daarna knorden er al heel wat buikjes en was  het tijd om te picknicken!
Ons treintje kwam er al aan! We stapten snel in en reden richting de loopgraven. De sfeer in het treintje was SUPER, een echte PARTYBUS (Waar zijn die handjes?)!!! In de loopgraven werd er oorlogje gespeeld tussen het 5de en 6de leerjaar. Maar al snel was het tijd om naar de Yzertoren te vertrekken. Na een snelle plaspauze, stonden de gidsen al klaar. Nog even een film om ons onder te dompelen en dan namen we de lift! Wel spijtig, door de wind mochten we niet buiten op de toren een kijkje nemen. Maar we gaan voor SAFETY FIRST!
Toen we terug met het treintje op Ter Helme aankwamen, stond mevrouw Bie ons al op te wachten met een hele doos vol post! Dankjewel allemaal, dat doet deugd!
En nu zijn we aan het quizzen! Welk groepje wordt de winnaar?
Veel plezier met het bekijken van de foto’s!

Vandaag hadden we veeeeeeeeeeeeeeeel beter weer! We hebben geen druppel gezien en dat deed deugd. Zelfs onze natte schoenen hebben kunnen drogen in de zon.
Na onze ochtenddans en het ontbijt, trokken we naar het strand voor strandopdrachten en –spelen. Maar we werden onderbroken door een bezoek van koninklijk belang! Daar zeiden wij geen nee tegen. Al snel vormden we een erehaag en zagen we de huifkar voorbijrijden. Onze koning en koningin kwamen op bezoek bij de paardenvissers naar aanleiding van de werelderfgoeddag. En dat wilden wij niet missen. We konden een blik opvangen en Koningin Mathilde wuifde zelfs naar ons! Daarna speelden we nog even op het strand en was het tijd voor het middageten: soep, aardappeltjes, erwtjes, vleesbrood en een banaan. Na het middageten namen we de tram richting Koksijde. Daar brachten we een bezoekje aan de Duinenabdij. We kwamen terug langs het strand en namen de kans om te pootjebaden. Het avondeten was macaroni en als dessert een waterijsje. Nu zijn we volop aan het oefenen voor onze bonte avond, kaartjes aan het kopen en schrijven en douchen (dat mag wel van al zout en zand van op het strand…).

Tot morgen! 

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83