Om onze maand goed en gezond af te sluiten, kwamen er op vrijdag 26 januari heel wat (groot)mama's naar school om voor elke klas een lekkere schaal met groenten en fruit klaar te maken: er waren tomaatjes, appels en wortels. Maar ... om deze lekker gevulde schaal ook effectief te verdienen, moesten de kinderen van elke klas laten zien dat ze de voorbije weken al heel wat groenten en fruit hadden gegeten op school. Gelukkig was dat bij elke klas dik in orde!

Een welgemeende dankjewel aan onze sponsors en iedereen die is komen helpen!!

Geniet mee van de foto's die fotograaf Wies van het 6de leerjaar maakte ...

Vrijdag 12 januari introduceerden de leerlingen van het 6de leerjaar 'we like to eat healthy', want 'een gezonde geest in een gezond lichaam' is ook heel belangrijk. De maand januari staat dus in het teken van gezonde tussendoortjes. Er werd gezongen en gedanst op het 'fruitlied', elke klas kreeg een groot stuk fruit waarop ze alle gezonde tussendoortjes die gegeten worden, mogen tekenen of kleven of ... Er was ook een spel 'het land van Calcimus' dat gespeeld kon worden in de klas. En onze HAKA werd ook weer wat langer!

Op vrijdag 19 januari maakten de kinderen van het 6de leerjaar soep voor de hele school. Een hele klus ... Maar, het resultaat viel wel in de smaak! Er werden uien gekuist (met de nodige tranen erbij), prei en pompoen werden gesneden ... Nog wat tomaten en kruiden erbij en pruttelen maar. Gelukkig konden we een grote mixer lenen (dankjewel Kurt!). Vanaf 11 uur ontvingen onze leerlingen de andere kinderen, ze bedienden iedereen van soep, deden de afwas, schepten soep uit ... Een dikke pluim voor ALLE kinderen van het 6de want ze hebben echt wel héél hard gewerkt die voormiddag. Ondertussen leerden we zelfs nog de oppervlakte van het trapezium berekenen :)

Afbeeldingsresultaat voor we like to eat healthy

Tijdens de maand november stond 'yoga' centraal in het jaarthema. Ontspanningsmomenten inlassen op regelmatige basis helpt namelijk om rustiger te worden. De leerlingen van het vierde leerjaar zorgden daarom elke week voor een nieuwe opdracht. We begonnen de maand met het tekenen op elkaars rug. De leerkracht stond achteraan en tekende een boom op de rug van de leerling die voor hem/haar stond. Zo ging de tekening steeds verder, van rug naar rug. Achteraf gezien bleek dit geen evidente opdracht te zijn, de resultaten waren nogal ... euhm... uiteenlopend!

's Ochtends werd het in onze klassen al snel de gewoonte om de dag te starten met de zonnegroet en ook werd er regelmatig 'gehakt'. Natuurlijk werd er ook tijd gemaakt voor ontspanningsmomenten, al dan niet met ondersteuning van meditatieteksten. November was alvast een ontspannende en rustgevende maand!

Het jaarthema ging meteen stevig van start in de maand oktober. Tijdens deze maand zorgden de kinderen van het 3de leerjaar elke week voor een nieuwe opdracht. De bedoeling was telkens om samen zoveel mogelijk te scoren. We moesten goed samenwerken. We moedigden elkaar ook heel hard aan! Zo behaalden we veel punten. We deden voetbal, basketbal, netbal en hockey.
Leuk ook dat we zo elke week een kwartietje extra konden sporten!

Ook onze haka werd een stukje langer.
JE ZAL HET ZIEN! WE SCOREN EEN 10!

jaarthema oktober