1e leerjaar

Deze week in het eerste.

Tijdens MuVo werkten de kinderen van 1a bij juf Cindy rond kastelen en de kinderen van 1b bij juf Ingrid rond het thema 'rond en vierkant'.

We onderzochten de inhoud van verschillende voorwerpen tijdens de rekenles. We controleerden of de inhoud groter, gelijk of kleiner was dan één liter.

We leerden verder rond het woordje 'touw'.

We sloten de week af met een bezoek aan het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef te Malle. Twee kindjes moesten opgenomen worden omdat ze ziek waren en samen met échte verpleegsters hebben we ervoor gezorgd dat ze na de nodige onderzoeken en verzorging dezelfde dag terug naar huis mochten.

Geniet van de foto's.

Dinsdagavond mochten de eersteklassers ook hun turnpantoffel zetten in de klas.
Ja hoor, de Sint en de zwarte pieten maakten heel wat rommel en brachten koekjes, speculaas en leuke dingen: letterstempels, een kassa, speelgoedgeld, spelletjes,...
Donderdagnamiddag speelden we ook heel leuk samen met ons speelgoed in de klas.
Tijdens MuVo werkten we rond: Stil en Luid.
Geniet van onze foto's!

Deze week in het eerste leerjaar:

- Op maandag zijn we gaan zwemmen, leerden we splitsen tot  en maakten we kennis met verschillende soorten speelgoed én mevrouw Bie las op het einde van de dag een verhaal van de Sint.

- Woensdag brachten we een bezoek aan het Begijnhof en aan 'De kleerkast van Liesje'. We werden rondgeleid door twee enthousiaste juffen en we maakten kennis met verschillende soorten stoffen aan de hand van een verhaal.

- Donderdag kregen we bezoek van de Sint en zijn Pieten. Het paard van de Sint is ziek en we kregen de opdracht om voortuigen te ontwerpen zodat de Sint alle pakjes op tijd bij de kinderen zou kunnen brengen.

- Op vrijdag maakten de vele kinderen kennis met het hinkelspel. We leerden hoe het spel wordt gespeeld. Nadien ontwierpen de kinderen in kleine groepjes een eigen hinkelspel op schaal dat ze daarna in het groot op de speelplaats tekenden.

Het was een hele leuke week en dat zie op onderstaande foto's.

[Social Login] Please complete your API Settings (Admin: Components\OneAll Social Login)