1e leerjaar

Deze week hebben we in het eerste leerjaar veel gedaan rond techniek.
Dinsdag leerden we onze veters strikken en hier gaan we thuis op blijven oefenen. Op donderdag maakten we robots en monstertrucks aan de hand van een stappenplan.
We maakten ook prachtige tekeningen voor Sinterklaas die we volgende week op de post gaan doen.
Bekijk onze resultaten in de foto's!

We vlogen er na de herfstvakantie meteen weer in!
We oefenden verder op schrijfletters en zetten verdere stappen in splitsingen.
Tijdens de lessen W.O. hadden we het over speelgoed en mochten we opzoek gaan in Sinterklaasboekjes.
Bij rekenen gingen we allerei zaken meten met ons eigen lichaam en materiaal.
Op donderdag was het toneeltjestijd in 1A en in 1B stond een geweldig poppenspel op het programma.
Geniet van de foto's!

Het was een plezante week om af te sluiten.

We leerden actief splitsen door te bowlen, zakjes te werpen en een puzzel op te lossen.
Met Mol en Beer leerden we het nieuwe woordje 'jas' en we mochten dit per twee inoefenen.
We herhaalden heel wat leerstof door te rennen over de speelplaats opzoek naar Halloween figuren. Daarna kwamen er ook twee echte heksen in de klas een heksensoepje maken.
De week sloten we af met spelen in de gang.

Geniet van de welverdiende herfstvakantie!

Werken met de balans, inhouden vergelijken en meten met verschillende materialen...we deden het allemaal deze week.

Mol en beer leerden ons dan een nieuw woordje. We lezen nu al tot pen.

Luna schreef met ons de letters van beer en het woordje beer.

We gingen nog verder op ontdekking in het bos en we eindigden onze week met zalig spelen in de onze gang en klassen.

Geniet van de foto's.

We hebben alweer een super leuke en leerrijke week achter de rug!
Met als hoogdag: op ontdekking gaan in het bos.
We maakten een boswandeling, voerden toffe opdrachten uit en mochten nog even ravotten.
De volgende dag maakten we met onze verzamelde bladeren uit het bos prachtige dieren.
We hebben er weer enorm van kunnen genieten!