1e leerjaar

Deze week zijn we naar de sporthal van Brecht geweest waar we heel de voormiddag zijn gaan bewegen. De mensen van Moev hadden een heel parcours opgesteld waar we enorm van hebben genoten.

Woensdag waren al onze juffen zenuwachtig en wij ook een beetje voor onze openklasdag.

We sloten de week af met een een muzische activiteit. We maakten onze hemden wakker en we walsten er op los.

Deze week werkten we tijdens MuVo rond de kunstenaar Hundertwasser.

We maakten onze eigen gekke stad met klei en eierschalen en we maakten gekke bewegingen.

We leerden deze week twee nieuwe letters. De 'v' van vis en de 'oe' van poes.

Tijdens wiskunde herhaalden we de leerstof van blok 3.

We kijken met spanning uit naar de openklasdag. Dan kunnen onze ouders een kijkje komen nemen naar hoe wij in de klas werken.

Deze week hebben we voor de eerste keer "gedizeld". We kregen taken waaraan we zelfstandig moesten werken en we gingen in kleine groepjes opdrachten uitvoeren in de computerklas met juf Kristien.

Dinsdagnamiddag zijn op zoek gegaan naar kriebeldiertjes. We vonden vooral vuurwantsen en kruisspinnen.

Op vrijdag zij we de omgeving van onze school gaan verkennen. We deden een wandeltocht met behulp van onze ouders of grootouders. (Waarvoor nog een warme dank voor de opkomt.) Tijdens de wandeltocht moesten we op zoek gaan naar bepaalde beroepen, voertuigen, huizen en verkeersborden.

We sloten de week af met MuVo. Hier deden we matrozen en kapiteins na en maakten we een heuse duikboot met waso en waterverf.

Nu gaan we genieten van een zalig verlengd weekend.