3e leerjaar

Ook in het derde leerjaar zagen we eruit als een coole fluo-bende op de strapdag. Een ideale dag ook om aan ons eerste thema van verkeer te beginnen!

Eerst herhaalden we hoe je velig aan een zebrapad kan oversteken. Hiervoor zagen we een grappig filmpje. Daarna leerden we wat de gebaren van een agent betekenen. Uiteraard moesten we dit zelf ook even oefenen. Nadien maakten we in kleine groepjes de bijhorende oefeningen in ons werkboek.

Afbeeldingsresultaat voor strapdag

Vandaag was het onze beurt om een kijkje te nemen in het leesrestaurant bij juf Kristien. In kleine groepjes mochten we het restaurant binnen gaan en werden we naar een tafel geleid. Aan elke tafel mochten we proeven van een andere soort boeken.

Afbeeldingsresultaat voor lezen is leuk

Vandaag oefenden we tijdens de turnles onze fietsvaardigheden verder in. De ideale moment om ook ineens een fietscontrole te doen.
Samen controleerden we of alle wettelijk verplichte onderdelen in orde waren aan onze fietsen. Zo kunnen we weer veilig op weg!

Afbeeldingsresultaat voor fietscontrole

Vandaag herhaalden we al spelend de afspraken van de speelplaats!
We verdeelden ons in groepjes en moesten zo veel mogelijk opdrachten uitvoeren. Er lagen 10 kaarten klaar. Bij elke kaart moesten we eerst een tesktje lezen over de afspraken, daarna een opdracht uitvoeren en uiteindelijk nog een vraag beantwoorden.
Op het einde bespraken we nog eens kort alle afspraken die we gevonden hadden.

Afbeeldingsresultaat voor samen spelen

De eerste dagen vlogen voorbij in het derde leerjaar. Er werd al hard gewerkt!
Maandag begonnen we met elkaar wat beter te leren kennen. We maakten ook ons materiaal in orde en in de namiddag hadden we al een eerste tekenles.

Dinsdag was het een drukke voormiddag. We gingen naar de computerklas om foto's te bewerken voor onze verjaardagskalender. Ook deden we onze eerste rekenles. Hier werkten we in groepjes en herhaalden we al een beetje van vorig jaar. In de namiddag stond er nog een les spelling op het programma en mochten we onze naamtekening verder afwerken.

De jongens en meisjes konden lieten alvast zien dat ze heel harde werkers zijn! Op naar een tof schooljaar!

Afbeeldingsresultaat voor back to school