3e leerjaar

In 3B werd er deze MuVo-les met wisselende gevoelens gewerkt! We begonnen de les met het benoemen van verschillende gevoelens. Daarna probeerden we eenzelfde toneelstukje telkens met een ander gevoel te spelen. Hiervoor probeerden we op onze stem, onze mimiek en onze houding te letten. De andere kinderen van de klas moesten het gevoel proberen te raden.
We eindigden de les met zelf een emoticon te knutselen. We vulden onze emoticon op door papier eerst op te rollen en dan pas op te kleven. Daarna brachten  we nog enkele details aan.
Kijk maar snel naar de resultaten!

Afbeeldingsresultaat voor Emojis

Deze week probeerden we in kleine groepjes een haiku te schrijven. Een haiku is een Japanse dichtvorm. Het bestaat uit 3 regels met in totaal 17 lettergrepen. Onze inspiratie haalden we uit de tijd van het jaar, de lente. We luisterden naar muziek die bij de lente hoort en we keken naar foto's. Zo kwamen we helemaal in de sfeer. Op het einde zorgden we nog voor een mooie lay-out bij onze haiku.

Afbeeldingsresultaat voor haiku

De voorbije weken leerden we in het 3de leerjaar over koeien en paprika's. We probeerden vooral zelf veel te ontdekken.
We puzzelden de lichaamsdelen van een koe bij elkaar op een tekening en dachten samen na over het proces van het melken.
Bij de paprika's dachten we eerst samen na over het groeien en het kweken hiervan. Daarna was het proeven aan de beurt. In groepjes probeerden we de paprika's te snijden om daarna uitgebreid te kunnen proeven.

Afbeeldingsresultaat voor koeien

Vrijdag 20 april was het de ideale dag voor waterspelletjes. Met onze reservekleren aan maakten we ons na de speeltijd klaar om er in te vliegen! We deden met de hele klas estafettespelen. Het ging van nat naar kletsnat!
Een welgekome verkoeling tijdens deze warme dag...

Afbeeldingsresultaat voor waterspelletjes

Deze week maakten we tijdens de wiskundelessen kennis met de kilometer. Eerst herhaalden we de andere lengtematen kort. Daarna zochten we op hoeveel kilometer we van onze school wonen. Dit deden we op het internet. We keken samen wie er ongeveer 1 kilometer van onze school woont. Tenslotte maakten we een wandeling naar deze leerling.

Afbeeldingsresultaat voor kilometer