3e leerjaar

Ook na de toetsen werd er nog hard gewerkt in 3B! Als laatste project van het schooljaar moesten we ons eigen pretpark ontwerpen.

In groepjes bedachten we een idee voor een pretpark en zochten we een naam. Daarna maakten we hier een logo bij en een plattegrond.

Om het helemaal compleet te maken, namen we nog een reclamefilmpje op en maakten we er een Prezi bij.

Op het einde hielden we een receptie in onze klas waarbij elke groep zijn pretpark kwam voorstellen. Wat werden er coole pretparken bedacht!

Afbeeldingsresultaat voor pretpark

Vrijdag 22 juni namen we met de 2de graad de bus richting Bokrijk. Na de toetsen van de voorbije weken, hadden we toch wel een dagje ontspanning verdiend!

In de voormiddag volgden we er workshops. We gingen timmeren, brood bakken, kaarsen maken, potten draaien en werken met leder. We namen ook kort een kijkje in het park.

's Middags wandelden we naar de speeltuin. Daar mochten we ons een hele namiddag uitleven.

Het werd een topdagje!

Afbeeldingsresultaat voor bokrijk logo

Deze namiddag maakten we met de kleuters van juf Els een verkeerswandeling. Samen wandelden we naar een speeltuintje. Daar mochten we eventjes spelen en ons tussendoortje opeten.
Tijdens de wandeling probeerden we goed voor de kleuters te zorgen. We zorgden ervaar dat ze steeds aan de huizenkant liepen en we probeerden goed aan te sluiten. Zo gingen we veilig op stap!

Gerelateerde afbeelding

De voorbije week werkten we rond het thema 'Zet de pet op tegen kanker'. Heel wat kinderen van onze klas kenden dit al van Ketnet. Samen lazen we het bijhorende verhaal over Wout, die een opa had met kanker. Na het verhaal vertelden we aan elkaar wat we al wisten over deze ziekte.

Daarna gingen we in groepjes aan de slag. Door verschillende opdrachten uit te voeren leerden we nog meer over deze ziekte.

Wij zetten alvast onze pet op tegen kanker!

Afbeeldingsresultaat voor pet op tegen kanker

De voorbije weken werkten we tijdens onze W.O.-lessen over het thema 'Afval'. Eerst lleerden we de theorie. We leerden over hoe je afval kan verwerken, de verschillende soorten afval, hoe je afval moet sorteren, wat je kan doen om afval te voorkomen en zagen voorbeelden van recycleren en hergebruiken.
Daarna gingen we praktisch aan de slag. In kleine groepjes maakten we oefeningen om de leerstof goed onder de knie te krijgen. Dit deden we op verschillende manieren: oefeningen aan de computer, spelletjes spelen, folders van afval bekijken, informatie opzoeken op het internet,...
Nu waren we klaar om ook echt in actie te komen! Rond onze school hielden we een zwerfvuilactie. We maakten een kleine wandelingen en probeerden al het vuil dat we tegenkwamen te verzamelen. We waren erg geschrokken van het resultaat... Zoveel vuil op straat! Nadien sorteerden we het gevonden afval. Na onze verbazingen, wilden we iedereen aanporen om afval in de (juiste) vuilbak te gooien. Hiervoor maakten we grote affiches met een duidelijke boodschap.
Hopelijk doen jullie mee met ons?

operatie proper 3B 2018

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83