3e leerjaar

De voorbije weken herhaalden we nog eens alle tafels tijdens de wiskundelessen. We oefenden de maal- en de deeltafels. Bij sommigen lukte dit nog heel vlot, anderen moesten er toch weer eventjes terug inkomen.

Om ervoor te zorgen dat we deze weer allemaal vlot kunnen, doen we vaak ook een tafelspelletje tussen de lessen. Vandaag planden we ook een extra les om alle tafels nog eens te herhalen. We werkten in ons tafelboekje, oefenden op de computer en speelden spelletjes. Hopelijk zitten ze snel weer vlot in ons hoofd!

Tien Tips om op een leuke manier de tafels te oefenen en te leren! –  Lutz2learn

Maandag 21 september begonnen we de week meteen met een leeruitstap. We brachten een bezoek aan het gemeentehuis van Rijkevorsel!

De burgemeester stond ons al op te wachten toen we aankwamen. Snel handen ontsmetten en op pad dus!

We startten in het bureau van de burgemeester zelf. De burgemeester vertelde ons over al haar taken en we maakten kort enkele afpsraken. Daarna kregen we een rondleiding door heel het gemeentehuis. Alle mensen die aan het werk waren, maakten even tijd voor ons om te vertellen wat hun taak precies is.

Het was super tof om overal eens een kijkje te mogen nemen!

Dorien Cuylaerts trekt N-VA-lijst (Rijkevorsel) - Het Nieuwsblad Mobile

Vandaag mochten we met onze tweede- en derdeklassers naar de voorstelling 'De koning zonder schoenen' gaan kijken.

Het was een grappig toneel waarin we heel veel mee mochten doen. We mochten mee zingen en stukjes tekst mee zeggen. Er waren ook muzikanten om de liedjes te begeleiden.

Het was een verhaal over een koning die de allermooiste schoenen van de hele wereld had. Maar... op een ochtend waren ze ineens weg.
Hoe dit afliep kunnen onze tweede- en derdeklassers jullie zeker zelf vertellen!

Infomoment opleiding Kleinkunst/Cabaret en Koordirectie | Stad Hoogstraten

De voorbije weken hebben we al stevig gerekend in het 3de leerjaar. Vandaag maakten we tijd om alles nog eens te herhalen. Dit deden we in kleine groepjes. De juffen hadden groepjes gemaakt van de twee klassen door elkaar.

Elk groepje kreeg een spelbord. We moesten proberen om zo ver mogelijk te geraken. We maakten oefeningen in ons werkboek, oefenden op de computer en speelden rekenspelletjes. Er kwamen ook nog twee zorgjuffen helpen zodat we veel vragen konden stellen.

Er werd echt heel hard gewerkt!

Wiskundemeisjes » Blog Archive » Rekenlessen

Vorige week gingen we een eerste keer naar de computerklas!
Op voorhand hadden we in de klas van iedereen een foto getrokken. Nu mochten we op een site onze eigen foto bewerken. We mochten deze heel grappig, heel stoer of ... maken. We moesten er ook zeker onze naam en onze verjaardag bijzetten.
Die foto gebruiken we om onze eigen coole verjaardagskalender te maken. Je kan hier al eens kijken naar onze gekke foto's!

leuke happy birthday kaart feestelijk