3e leerjaar

Tijdens de wiskundeles vandaag namen we de tijd om het betalen en teruggeven met muntstukken en bankbiljetten nog eens te herhalen. Hiervoor werkten we niet in ons werkboek, maar gingen we  zelf aan de slag. Met een doorschuifsysteem werkten we in 3 standen.

In de gang maakten we een snackbar en een speelgoedwinkel na. Daar kregen we boodschappenlijstjes om dingen te gaan kopen. Uiteraard moesten onze verkopers goed tellen hoeveel we uiteindelijk moesten betalen en moesten ze ervoor zorgen dat ze ons het juiste bedrag teruggaven.

Bij de volgende opdracht kregen we een folder met prijzen van eten, drinken, speelgoed,... We moesten zelf een winkellijstje maken dat paste bij de activiteiten die we opkregen.

Bij de laatste stand mochten we oefenen op de computer en kregen we ook opdrachten die we moesten uitvoeren met het geld dat daar klaarlag. Gepast betalen, wisselen, teruggeven,... Het kwam allemaal nog eens een keertje aan bod hier.

Er werd hard gewerkt door de toppers van 3B!

Afbeeldingsresultaat voor oom dagobert

Donderdag 17 oktober maakten we er met z'n allen een topdag van. 's Morgens vertrokken we meteen met auto's naar Wortel Kolonie. Het weer zat meteen mee, zelfs het zonnetje liet zich al even zien.

In de voormiddag gingen we met onze eigen klas op stap. We leerden over de afspraken van het bos, zochten zelf naar verschillen tussen bomen en bladeren en gingen op zoek naar kriebeldiertjes.

's Middags wandelden we terug naar de Klapekster. Daar kregen we een drankje en aten we onze boterhammen op.

Daarna waren we helemaal klaar om een namiddag te genieten van het bos. We wandelden naar de speelzone waar we ons helemaal mochten uitleven. We bouwden samen kampen, klommen in bomen, zochten nog meer diertjes,... Heerijk gewoon!

Afbeeldingsresultaat voor herfst

In het derde leerjaar verdiepten we ons de voorbije weken in het thema 'Afval'. Eerst leerden we over de afvalladder. We bekeken elk trede van de afvalladder wat nader. Dit deden we door filmpjes te bekijken, leerspelletjes te spelen, op de compter te oefenen, samen na te denken,...

Al snel gingen we zelf over tot actie. We hielden een zwerfvuilactie rondom de school. We stonden versteld over hoeveel afval we op korte tijd verzamelden.
Ook maakten we zelf affiches Deze hebben we op plaatsen in de school gehangen waar veel kinderen en ouders voorbijkomen. We hopen zo ons steentje bij te dragen aan een beter milieu.

We maakten ook kennis met een boek dat Marc de Bel speciaal voor kinderen van het derde leerjaar schreef rond dit thema. Tijdens de leeskwartiertjes mochten we hier verder in lezen.