3e leerjaar

Tijdens de les MuVo leerden we deze week een boom zo waarheidsgetrouw mogelijk tekenen.

Eerst tekenden we een boom zoals we dit altijd al deden. Daarna gingen we naar buiten en vergeleden we onze getekende boom met de echte bomen daar. We merkten we meteen heel wat verschillen.

Terug in de klas probeerden we een boom te tekenen die er zo echt mogelijk uitzag. Daarna maakten we met wasco's een achtergrond hierbij.

Afbeeldingsresultaat voor tekenaar

De laatste schooldag van 2019 maakten we uiteraard tijd voor een kerstfeestje. Dit deden we met heel het 3de leerjaar samen.

Onze juffen daagden ons uit om te bewijzen dat we een TOP 3de leerjaar zijn. Hiervoor moesten we op één uur tijd acht verschillende opdrachten tot een goed einde brengen. Niet eenvoudig... We moesten ons organiseren, overleggen, alles uitwerken,...

Stipt om half twaalf begon onze kerstshow. Elke groep moest tijdens een toonmoment zijn opdracht laten zien.

En jawel, we hebben het maar gedaan! Alle opdrachten werden tot een goed einde gebracht! Wat een bende toppers!

Geniet nu maar van de vakantie allemaal!

Afbeeldingsresultaat voor kerstwensen

De voorbije weken verdiepten we ons in het derde leerjaar in het thema 'spelen en speelgoed'.

Eerst brainstormden we in kleine groepjes over hoe we op onze school spelen, wat er soms wel eens misloopt en hoe we toch op een goede manier kunnen samenspelen.

Daarna gingen we even terug in de tijd. We maakten kennis met het schilderij 'Kinderspelen' en ontdekten zo spelletjes die vroeger gespeeld werden. Samen met enkele ouders en grootouders namen we ook een middag de tijd om spelletjes van vroeger uit te proberen.

Tenslotte gingen we zelf aan de slag. We probeerden ons eigen gezelschapsspel te ontwerpen. Het bleek al snel dat dit toch niet zo eenvoudig was. Er werd druk vergaderd, geknutseld, geprobeerd,... Na een week hard werken hieraan slaagden alle groepen erin om het spel af te krijgen. Dan was het natuurijk tijd voor het leukste deel... het spelen van de spelletjes! Tijdens het spelen van het spel kwamen de juffen ook langs en moesten we uitleg geven over ons eigen spel en over onze samenwerking.

Op de foto's zie je heel wat drukke speelgoedbouwers in de weer!

Afbeeldingsresultaat voor gezelschapsspel spelen

Nu de Sint het land weer heeft verlaten, maken we onze klas 'kerstklaar'. Samen maakten versierden we onze kerstboom en onze klas. Hiervoor knutselden we alles zelf. Wat een teamwork in onze klas!

Afbeeldingsresultaat voor kerstboom