3e leerjaar

Donderdag 16 mei werkten we met onze derde- en vierdeklassers rond strips. Niet enkel ons leeskwartiertje stond in het teken van strips, maar ook onze taal- en onze MuVo-les.

We begonnen met het raden van stripfiguren aan het bord. Zo kwamen we alvast wat in de sfeer. Daarna probeerden we bij voorwerpen en figuren uit strips geluiden te bedenken. Hiervoor experimenteerden we met muziekinstrumenten en materiaal dat we in onze klas vonden. We probeerden ook om zinnen uit strips heel expressief voor te lezen.
Als eindopracht lazen een strip voor aan de anderen. Dit probeerden we zo levendig mogelijk te doen door erg expressief te lezen en achtergrondgeluiden hierbij te bedenken. Het was leuk om naar alle resultaten te luisteren!

Nadien gingen we zelf als stripschrijven aan de slag. We kregen een strip waarvan de tekstballonnen leeg waren. Hier probeerden we een leuke tekst bij te bedenken zodat we een grappige strip kregen.

Er werd hard gewerkt door onze derde- en vierdklassers!

Afbeeldingsresultaat voor strips

Donderdag 2 mei beleefden we met het derde leerjaar een topdag op het Schapenhof. Met de fiets reden we tot daar. Boer Jef stond ons al op te wachten.
Hij nam ons mee op stap doorheen het Schapenhof. We leerden meer over de schapen, mochten ze mee verzorgen en zelfs ook even vasthouden. Tussendoor was er regelmatig tijd voor een spelletjes.
Een heerlijke combinatie van spelen en leren!

Afbeeldingsresultaat voor schapenhof

Tijdens de MuVo-lessen namen we de tijd om de schilderwerken van Edvard Munch wat aandachtiger te bekijken. We probeerden zijn stijl te omschrijven en typische kenmerken te ontdekken.
Daarna gingen we zelf aan de slag. We maakten onze eigen versie van zijn beroemde schilderij 'De Schreeuw'.

Afbeeldingsresultaat voor edvard munch

Na de teleurstelling omtrent de musical, maakten we dinsdag een middag vrij om naar de film van Peter Pan te kijken. Voor één keertje mocht er een zakje chips en een drankje bij. Er verschenen ook dekentjes en knuffels hier en daar. Het werd een middag heerlijk genieten!

Afbeeldingsresultaat voor Peter Pan