3e leerjaar

Wat waren de toppers van het 3de leerjaar weer in vorm vandaag!

Tijdens de wiskundeles oefenden we op het betalen en het teruggeven. Niet zo gemakkelijk!

Eerst herhaalden we dit samen aan het bord. Daarna gingen we oefenen door vooral veel te doen. Dit deden we in drie verschillende hoeken.

In de eerste hoek moesten we met (nep)geld gepast betalen, bedragen op verschillende manieren leggen, juist teruggeven,...
In de tweede hoek kregen we een bedrag waarvoor we moesten winkelen. In een reclamefolder konden we zelf kiezen wat we kochten. We moesten dan ook zelf de prijs berekenen en uitrekenen hoeveel we nog over hadden.
In de derde hoek konden we oefenen wat we nog graag wilden oefenen. Hier stonden de chromebooks. Er stonden heel wat oefeningen klaar waaruit we zelf mochten kiezen.

Na alle opdrachten lukte het weer heel wat beter. Super gewerkt van al onze toppers!

Waarom Dagobert Duck niet meer zonder Google Analytics kan

Vandaag hadden we voor de MuVo-les alleen onze balpen nodig. We keken al meteen raar op toen we dit hoorden. We gingen proberen om insecten te tekenen met Bic Art.

Eerst kregen we een beetje uitleg over Jan Fabre. Een kunstenaar die heel bekend is om zijn kunstwerken met Bic Art.

We gingen meteen zelf aan de slag om te experimenteren met Bic Art. Op een kladblaadje probeerden we met onze pen licht en donker te kleuren. We gingen ook nog een stapje verder. In onze klas, in de gang en op de speelplaats legden we ons kladblad op verschillende ondergronden. Zo kregen we ook nog een structuur in het kleuren. Al snel hadden we de smaak te pakken!

Na het experimenteren, gingen we aan de slag met de insecten. We tekenden een insect over. Daarna probeerden we bij het inkleuren hiervan gebruik te maken van verschillende technieken van Bic Art. 

Het eindresultaat mag zeker gezien worden!

IMG_8918 - Art In Var

De voorbije weken verdiepten we ons in het thema 'Herfst' tijdens onze W.O.-lessen. We begonnen het thema met een super leuke uitstap naar het bos. Daar konden we al heel wat ontdekken en met onze eigen ogen zien.

Daarna leerden we verder in de klas. We begonnen met de verschillende seizoenen op te sommen. Daarna namen we de kaart van België erbij. We zagen dat er verschillende soorten bossen zijn. We ontdekten ook dat er niet overal in België evenveel bossen zijn.

Ook tijdens de lessen gingen we nog even naar buiten. Daar zochten we bladeren. Deze probeerden we aan de hand van verschillende kenmerken te vegelijken.

In een groepswerk leerden we ook hoe de dieren zich in de herfst klaarmaken voor de winter. Hiervoor keken we filmpjes, moesten we info opzoeken in boeken, ...

Eén dier bekeken we echt van heel dichtbij. De spin! Iedereen mocht een spin meebrengen naar school. We zagen meteen dat er heel wat verschillende soorten zijn. We bestudeerden ook het uiterlijk van de spin heel aandachtig. Daarna gingen we ook weer in groepjes aan de slag om nog meer te weten te komen over de spin.

Er werd weer hard gewerkt in het 3de leerjaar aan dit thema.

Gratis bestand van de week: herfst tekst bord | CreatiefDuo

Tijdens de wiskundeles probeerden we om patronen in verschillende getallenreeksen te ontdekken. 

We begonnen de les met een kort groepswerk. In kleine groepjes moesten we met getallen een getallenrij leggen. Dit klinkt gemakkelijk. Maar we moesten er ook voor zorgen dat de lege plekken in verhouding waren. Zo kwam er toch wel wat denkwerk bij kijken.

Daarna probeerden we in getallenreeksen op het bord te ontdekken welke sprongen er tussen de getallen zaten. Zo konden we de getallenreeksen verder aanvullen.

Dan was het tijd om zelf aan de slag te gaan en de oefeningen in ons werkboek te maken.

Tellen met sprongen van 2 t/m 20

Vrijdagnamiddag sloten we nog af in Halloweensfeer. We bekeken eerst een filmpje met een liedje over Halloween. Daarin zagen we heel wat enge personages.

Daarna tekenden we zelf een spookkasteel. Hierin maakten we ramen en deuren. Achter elk raam moesten we een Halloweenpersonage tekenen. Natuurlijk moest ons spookkasteel er zo eng mogelijk uitzien.

Kijk zelf maar of het gelukt is!

Halloween Party organiseren, hier zijn 5 tips! | Tricks & Beats

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83