3e leerjaar

EINDELIJK... WE MOGEN WEER! SLEEP-INTIJD!

Na school installeerden we meteen onze bedden. Even samenwerken en klaar om erin te vliegen!

Eerst deden we een spel over ridders, prinsessen, tovenaars en heksen. Helaas kwam de regen ons spel wat verstoren. We speelden nog heel even verder in de turnzaal tot het eten klaar was.

We smulden eerst van een heerlijke soep. Daarna kregen we hotdogs.

Na het eten speelden we nog even op de speelplaats. Daarna las juf Emanuelle een verhaal over heksen voor. We mochten zelf een einde bedenken en hier een toneeltje van maken. Dit brachten we nadien voor. Daarna was het tijd voor ons dessertje.

Na het dessertje konden we nog even spelen op de speelplaats. Super leuk om dit 's avonds nog even te mogen doen.

Nu hebben we net onze tanden gepoetst en zijn we rustig aan het genieten van een film. Daarna maken we ons klaar om te gaan slapenl

Kijk al maar snel naar de foto's om even mee te genieten!

Download garfield images for free

Tijdens de MuVo-les vertrokken we deze keer vanuit de kunstenaar Jan Fabre. Bij het bekijken van zijn kunstwerken waren er al heel wat kinderen die hier iets van herkenden.

Onze aandacht ging uit naar zijn werken in Bic-Art. Hier wilden we ook wel eens mee experimenteren.
Eerst zochten we manieren om met 1 pen toch op verschillende manieren een vlak op te vullen.
Daarna probeerden we ook te werken met structuren. We gingen op onderzoek in onze klas en op de speelplaats.

Tenslotte tekenden we 2 insecten die we helemaal in Bic-Art stijl moesten opvullen.

Wat in het begin een onmogelijke opdracht leek, zag er toch super knap uit!

Bic Art | MagdaZine

De voorbije weken verdiepten we ons tijdens de W.O.-lessen in ons eigen lichaam.

Eerst leerden we verschillende lichaamsdelen juist benoemen.

Daarna gingen we op onderzoek. We deden verschillende proefjes en leerden zo meer over ons hart, onze huid, onze spieren en onze ingewanden.

We ontdekten ook dat we zintuigen hebben die heel goed kunnen samenwerken. We benoemden de 5 belangrijkste zintuigen. Ook hier deden we heel wat proefjes bij.

Bij ons volgende thema proberen we te ontdekken hoe we zo goed mogelijk voor ons lichaam kunnen zorgen.

Jouw Lichaam is een enorm Wonder

De voorbije weken doken we tijdens ons taalthema in de wereld van van de ridders en de heksen.

We leerden weer heel wat nieuwe woorden bij. Door verschillende teksten te lezen kwamen we ook heel wat meer te weten over de tijd van de ridders.

Eerst werden we uitgenodigd op een ridderquiz. We leerden om verschillende soorten vragen op te stellen. Daarna gingen we naar de heksen. We probeerden zelf toverspreuken te bedenken en we maakten een echt heksenjournaal. Hierbij mochten we onze fantasie heel hard gebruiken.

We leerden in dit thema ook het onderwerp en de persoonsvorm zoeken. Dit is niet gemakkelijk. Hier gaan we de volgende weken zeker nog op oefenen.

Tijdens de spellingslessen werd er heel wat herhaald. Dit deden we op verschillende manieren: in ons werkboek, met kleine spelletjes,... We oefenden nog eens op het verenkelen en het verdubbelen, het vormen van verkleinwoorden, woorden met de ei en de au,...

Er veel weer heel wat te beleven en te leren in het thema!

L3 Ridders en heksen - De Negensprong

De voorbije weken leerden we meer over het weer.

We begonnen met een strip te tekenen.Onze verhalen speelden zich af in verschillende seizoenen en verschillende omstandigheden. Als snel merkten we dat het weer heel wat invloed heeft op ons dagelijkse leven.

We bestudeerden de 4 hoofdelementen die het weer bepalen. We maakten hierbij onze eigen regenmeter en onze eigen windmeter.

Daarna bekeken we een weerbericht. We zagen als snel dat ook hier de 4 hoofdelementen telkens aan bod komen. We maakten ons eigen weerbericht en brachten dit ook voor aan onze klasgenoten.

Op de chromebooks leerden we hoe we op een site de weersvoorpellingen kunnen nagaan. Altijd handig als we eens een dagje op stap gaan!

Thuis hielden we een week lang het weer bij als huiswerk. We moesten elke dag iets van de 4 hoofdelementen noteren. Tijdens dizel gaan we met deze gegevens aan de slag. We maken van elk element een grafiek.

We hebben weer heel wat kunnen doen en kunnen leren!

Cartoon | Lectrr