3e leerjaar

Deze periode werken we tijdens onze MuVo-lessen rond sprookjes. De voorbije week begonnen we hier al mee in onze eigen klas. Gedurende de week probeerden we zoveel mogelijk sprookjes te lezen. Op het einde van de week probeerden we dan een kijkdoos te maken waarin je een sprookjestafereel kan zien.

We vlogen er meteen in. We maakten een achtergrond, knutselden elementen om in onze doos te plaatsen,... We probeerden ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk te zien is in onze kijkdoos.

Ondertussen staan er heel wat leuke kijkdozen klaar!

Gerelateerde afbeelding

De laatste schooldag van 2018 sloten we nog af met een kerstfeestje. Dit deden we door een spel te spelen. We moesten met onze klas laten zien dat we een vijfsterrenklas zijn! Hiervoor kregen we 5 uitdagingen. We moesten proberen elke uitdaging tot een goed einde te brengen. Dit kon enkel maar lukken door goed samen te werken. We kregen hiervoor 45 minuten.

Na wat organiseren, een beetje zenuwachtig worden en goed samenwerken kwam alles in orde. Elke uitdaging kwam helemaal in orde! Knap werk van al die 3B'ers!

Nadien hadden we nog eventjes tijd om leuk samen te spelen. Heerlijk!

Nu gaan we genieten van een welverdiende vakantie en zorgen we dat we helemaal klaar zijn voor 2019!

Afbeeldingsresultaat voor kerstmis tijd op te pieken

De voorbije weken werkten we tijdens onze W.O.-lessen rond speelgoed. Donderdag en vrijdag brachten we een bezoekje aan WZC Den Brem. We werden er warm onthaald! Samen met de bewoners speelden we er gezelschapsspelletjes. Leuk voor jong en oud! Op het einde kregen we nog een korte rondleiding in het woonzorgcentrum. Heel interessant om dit allemaal eens van dichtij te bekijken!

Wij vonden het alvast een topdag!

Afbeeldingsresultaat voor gezelschapsspel spelen

De voorbije week werd het 3de leerjaar even omgevormd tot een speelgoedfabriek. Nadat we kort over verschillende soorten speelgoed geleerd hadden, gingen we zelf aan de slag!

In kleine groepjes probeerden we zelf speelgoed te ontwerpen. Nadien moesten we dit met kosteloos materiaal ook echt maken.

Er werd hard gewerkt in onze speelgoedfabriek. Het resultaat mag zeker gezien worden!

Afbeeldingsresultaat voor speelgoedfabriek

Vandaag waren we druk in de weer met getallen tot 1000 tijdens de wiskundeles.
Eerst oefenden we aan het bord om getallen op de juiste plaats op een getallenas te plaatsen. Daarna probeerden we in groepjes zelf getallenassen te maken met kaartjes. Op het einde deden we per 2 nog oprachten op een werkblad. We begonnen allemaal in level 1. Als dit lukte, mochten we een level hoger proberen.
Er werd weer hard gewerkt!

Afbeeldingsresultaat voor getallen