3e leerjaar

Voor de taalles moesten we allemaal ons lievelingsboek meebrengen naar school. Dit gingen we aan elkaar voorstellen. Misschien leerden we zo van elkaar nog leuke boeken kennen!

Om dit te doen, gingen we eerst naar de computerklas. Daar leerden we om een PowerPoint te maken. We kozen zelf een achtergrond en gingen aan de slag. We kregen een overzichtblad met wat er allemaal in onze presentatie moest staan. Op het einde mochten we dan nog op zoek gaan naar passende prenten. We kregen ook even tijd om onze presentatie te oefenen.

Daarna waren we helemaal klaar om onze presentatie voor te brengen. Met toch wel een beetje zenuwen begonnen we er aan. Niet gemakkelijk om zo een presentatie te geven voor een hele klas. Maar toch hebben we dit allemaal maar weer knap gedaan! Wat een toppers in het 3de leerjaar!

Afbeeldingsresultaat voor presentatie

Onze W.O.-lessen van de voorbije week startten we met een verhaal over Wout en zijn opa. De titel van het verhaal was 'Zet de pet op tegen kanker'.  We werden er allemaal even stil van...

Na het verhaal gingen we in een kring zitten en vertelden we aan elkaar wat we al weten over kankeren. We dachten ook samen na over enkele vragen omtrent kanker. Het bleek dat we samen hier al heel wat over wisten.

Tenslotte gingen we in kleine groepjes aan de slag. Door verschillende opdrachtenfiches te doorlopen, kwamen we meer te weten over de bandelingen van kanker.

Een thema waar we toch even stil bij stonden en waar we ook heel wat begrip toonden voor elkaar.

Afbeeldingsresultaat voor zet de pet op tegen kanker

De voorbije weken verdiepten we ons tijdens de W.O.-lessen in het weer. Met alle stormen van toen kwam er hiervan ook heel wat in de actualiteit. We leerden over de temperatuur, de neerslag, de windrichting en de windkracht.

Hierbij moesten we vaak ook zelf aan de slag gaan. We maakten een windmeter en een regenmeter. Deze hebben we meteen ook uitgetest.

We eindigden onze lessen met zelf een weerpraatje te maken. In de computerklas maakten we onze eigen weerkaart en oefenden we in kleine groepjes. Daarna mochten we ons weerbericht ook echt voor de klas brengen.

Afbeeldingsresultaat voor weerman cartoon

Deze week begonnen we onze MuVo-les met elkaar handen te geven. Met alle besmettingsgevaren in de actualiteit verzonnen we ook een originele begroeting waarbij we geen handen moesten geven. Daarna bekeken we onze handen eens wat aandachtiger. We zagen heel wat lijnen in onze handpalm. Sommige mensen kunnen aan de hand van deze lijnen heel wat vertellen over iemand zijn of haar persoonlijkheid.

Daarna bekeken we enkele schilderwerken van de kunstenaar Kandinsky. Ook hier herkenden we heel wat lijnen in. We merkten ook op dat hij veel geometrische vormen gebruikt en veel kleur in zijn schilderijen brengt.  Tijd om onze eigen versie van Kandinsky te maken!

We begonnen met de lijnen van ons eigen hand op papier te zetten. Dit vulden we aan met vormen. Met wasco gingen we over de lijnen en vormen die we al tekenden. Nadien gingen we schilderen. Dit deden we met ecoline. De wasco stootte de ecoline af zodat we een tof effect kregen. We waren best trots op onze kleurrijke schilderijen!

Afbeeldingsresultaat voor kandinsky