Vandaag genoten we van een prachtig herfstdag in het bos met het 3de leerjaar! We vertrokken 's morgens meteen met enkele auto's naar Wortel kolonie.

Daar gingen we per klas op pad. De ene klas ging eerst naar het speelbos. Daar mochten we ons een half dagje uitleven: spelen, ravotten, kampen bouwen, tikkertje spelen, nootjes zoeken,... Heerlijk echt!

De andere klas ging op stap met een gids. De gids leerde ons op verschillende manieren naar het bos kijken. We keken door de ogen van een vogel, een hond, een boswachter,... Telkens kregen we hier een opdracht bij. Net zoals een gaai moesten we een eikel verstoppen. We zochten ook naar bodemdieren en probeerden de juiste naam hiervan te vinden op een zoekkaart. Tussendoor vertelde de gids ons nog heel wat meer over de afspraken in het bos, de bomen in het bos,...

's Middags aten we allemaal onze boterhammen op in de Klapekster. Daarna was het tijd om te wisselen van activiteit. Als snel zagen we de auto's alweer klaarstaan om weer terug naar Rijkevorsel te rijden en om nog heerlijk na te genieten van deze topdag!

Afbeeldingsresultaat voor herfst

Nog een hele dikke dankjewel aan alle chauffeurs die ons naar ginder en/of terug hebben gebracht met de auto!