Donderdag 16 mei werkten we met onze derde- en vierdeklassers rond strips. Niet enkel ons leeskwartiertje stond in het teken van strips, maar ook onze taal- en onze MuVo-les.

We begonnen met het raden van stripfiguren aan het bord. Zo kwamen we alvast wat in de sfeer. Daarna probeerden we bij voorwerpen en figuren uit strips geluiden te bedenken. Hiervoor experimenteerden we met muziekinstrumenten en materiaal dat we in onze klas vonden. We probeerden ook om zinnen uit strips heel expressief voor te lezen.
Als eindopracht lazen een strip voor aan de anderen. Dit probeerden we zo levendig mogelijk te doen door erg expressief te lezen en achtergrondgeluiden hierbij te bedenken. Het was leuk om naar alle resultaten te luisteren!

Nadien gingen we zelf als stripschrijven aan de slag. We kregen een strip waarvan de tekstballonnen leeg waren. Hier probeerden we een leuke tekst bij te bedenken zodat we een grappige strip kregen.

Er werd hard gewerkt door onze derde- en vierdklassers!

Afbeeldingsresultaat voor strips