De voorbije weken verdiepten we ons in het derde leerjaar in het thema 'spelen en speelgoed'.

Eerst brainstormden we in kleine groepjes over hoe we op onze school spelen, wat er soms wel eens misloopt en hoe we toch op een goede manier kunnen samenspelen.

Daarna gingen we even terug in de tijd. We maakten kennis met het schilderij 'Kinderspelen' en ontdekten zo spelletjes die vroeger gespeeld werden. Samen met enkele ouders en grootouders namen we ook een middag de tijd om spelletjes van vroeger uit te proberen.

Tenslotte gingen we zelf aan de slag. We probeerden ons eigen gezelschapsspel te ontwerpen. Het bleek al snel dat dit toch niet zo eenvoudig was. Er werd druk vergaderd, geknutseld, geprobeerd,... Na een week hard werken hieraan slaagden alle groepen erin om het spel af te krijgen. Dan was het natuurijk tijd voor het leukste deel... het spelen van de spelletjes! Tijdens het spelen van het spel kwamen de juffen ook langs en moesten we uitleg geven over ons eigen spel en over onze samenwerking.

Op de foto's zie je heel wat drukke speelgoedbouwers in de weer!

Afbeeldingsresultaat voor gezelschapsspel spelen