Ook in het 3de leerjaar zijn we helemaal in de ban van de poëzieweek. We dompelden ons de voorbije dagen helemaal onder in de wereld van gedichten.

Dinsdag begonnen we met het maken van een klasgedicht. Iedereen van de klas zorgde voor een passende vers over zichzelf. Dit voegden we samen tot we een heus gedicht hadden. Nadien oefenden we ons gedicht ook in.

Woensdag volgden we een poëzieroute. Verspreid op onze verdieping hingen gedichten. We moesten de gedichten eerst zoeken en dan aandachtig lezen. Bij elk gedicht was er een opdracht om uit te voeren.
Tegen de middag kwamen we terug samen om aan elkaar te vertellen wat we gemaakt hadden. We hielden ineens ook generale repetitie voor de gedichtendag.

Donderdag hebben we ons gedicht voorgedragen in een klas van een ander leerjaar. Toch wel even spannend.
We kregen ook ons eerste poëzieraadsel om op te lossen. Nog tot volgende week woensdag krijgen we elke dag een gedicht met een ontbrekend woord. Samen proberen we na te denken wat het ontbrekende kan zijn. Misschien vallen we wel in de prijzen!

Afbeeldingsresultaat voor poezieweek