De voorbije weken leerden we over afval tijdens onze W.O.-lessen. Om ervoor te zorgen dat er minder zwerfvuil is, heeft Marc de Bel een boek geschreven speciaal voor derdeklassers. We werkten even rond het boek en besloten dan om meer te leren over afval.

Eerst maakten we kennis met de afvalladder. Deze leert ons wat het beste is dat je met afval kan doen. Daarna bekeken we alle onderdelen van deze afvalladder apart. We dachten ook samen na over de gevolgen van al die afval in de natuur. We herhaalden alles nog eens door filmpjes te zien, spelletjes te spelen, te snuffelen in boeken,...

We gingen ook over tot daden. We hielden een zwerfvuilactie rondom de school en we maakten affiches om mensen er extra aan te laten denken dat ze hun afval in de vuilbak moeten gooien en goed moeten sorteren.

Onze derdeklassers zijn helemaal klaar om de strijd tegen afval aan te gaan!

de afvalladder - janafvalman