De voorbije weken leerden we over speelgoed in het 3de leerjaar. Uiteraard zit het hier vol met experts als het over speelgoed gaat. Toch ontdekten we nog heel wat nieuwe dingen.

Eerst gingen we even terug in de tijd. We keken hoe  en waarmee onze ouders en grootouders speelden vroeger. Hierbij leerden we ook over een bekend schilderij van Pieter Breughel.

We dachten ook samen na over hoe het spelen op de speelplaats verloopt. We gingen ook eens kijken naar speelplaatsen in andere landen.

Daarna verdiepten we ons in ons eigen speelgoed. We merkten dat we speelgoed in verschillende categorieën kunnen indelen.

Ten slotte werden we zelf even ontwerpers. We moesten ons eigen gezelschapsspel bedenken en ook maken. Heel leuk, maar niet zo gemakkelijk! Eerst moesten we even brainstormen en onze ideeën bij elkaar leggen. Daarna moestenwe alles in elkaar knutselen. Ook de spelregels moesten we uittypen. Een hele klus!

Op het einde moesten we ons eigen gezelschapsspel voorstellen en uitleggen aan de andere kinderen van de klas. Daarna was het tijd voor het leukste onderdeel... De spelletjes uittesten!

Fairytale moments: een gezelschapsspel dat het hele gezin leuk vindt – een  utopie?