Deze week stond onze MuVo-les in het teken van feesten! Enthousiasme verzekerd dus!

We startten met een brainstorm. Wanneer feesten we eigenlijk?

Daarna kregen we een foto te zien. Hierbij moesten we een persoon op de foto uitbeelden. We probeerden zo de gebaren en handelingen die bij een bepaald feest horen te verkennen.

Nadien probeerden we een korte bewegingsreeks te maken. In klein groepjes bedachten we twee handelingen die bij een feest horen. Deze plakten we aan elkaar. We mochten dit al eens voordoen voor de klas. De andere kinderen probeerden te raden welk feest we gekozen hadden.

Daarna maakten we met de hele klas samen een bewegingsreeks. We kozen een feest en zochten er deze keer vier handelingen bij. Bij deze 4 handelingen bedachten we duidelijke gebaren. Daarna maakten we hier en reeks van. Elke handeling moest twee keer terugkomen in de reeks. We oefenden dit zonder muziek en met muziek. We kwamen helemaal in feestmodus toen de muziek erbij kwam.

Tenslotte moesten we dit helemaal zelf gaan doen. In kleine groepjes kozen we een nieuw feest en maakten we er een hele bewegingsreeks bij. We oefenden tot we de reeks goed samen konden uitvoeren. We moesten er ook een intro en een slot bij bedenken. Na hard oefenen, lieten we ons eindresultaat aan elkaar zien.
Het bleek dat we echte talenten waren. Alle feesten werden meteen geraden. We zagen toffe intro's en leuke eindposities. Er werd uitbundig gefeest!

IETS TE VIEREN ? – Taverne Jocomo

{gallery/fotos/3MuVofeesten2021{/gallery}