Wat hadden we nog een topdag maandag!

We fietsen 's morgens meteen naar Boeradrie. Een stevig fietstochtje al volgens sommige kinderen...

Daar werden we meteen hartelijk verwelkomd door Greet & Sanne. Greet & Sanne werken en wonnen op Boeradrie. Ze zorgen er elke dag voor de dieren en voor de velden. Ze konden ons heel wat vertellen en bijleren!

Eerst namen we een kijkje in de stallen van de koeien. We konden zien waar de kalfjes stonden en waar uiteindelijk de grote koeien stonden. Zo zagen we de hele groei van de koeien. In de stal stond ook een melkrobot. De koeien werden er volledig automatisch gemolken. We mochten ook nu weer proeven van die heerlijke verse koemelk.

Greet & Sanne hadden ook wat werk voor ons opzij gelegd. We moesten de koeien mee helpen voeren en ook de kleine kalfjes. 

Op het einde hadden ze nog een leuke uitdaging voor ons. We moesten van room boter maken. Dit konden we doen door heeeeeeeeeeeeeeeeel hard te schudden met de room. Heel grappig dat dit uiteindelijk ook echt lukte! We hadden allemaal een bolletje boter in ons potje.

Het werd een super leuke voormiddag met 2 topgidsen daar!

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, gras en de tekst 'BOEREN- TROTS DEN BOERADRIE DEN BOERADRIE Sint-Luciaschool Sint-Lucia Rijkevorsel'

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83