De voorbije weken verdiepten we ons tijdens de W.O.-lessen in onze eigen gemeente.

We begonnen met de kaart van Rijkevorsel te bestuderen. We gingen op zoek naar waar Rijkevorsel ergens in ons land ligt, we zochten de buurgemeenten op en we probeerden bekende gebouwen terug te vinden op de kaart.

We merkten dat er op heel wat kaarten een windroos staat. Ook hier leerden we over. We leerden de vier hoofdwindrichtingen en we leerden werken met een kompas.

Daarna deden we met heel het 3de leerjaar een groot groepswerk. Er waren 8 grote opdracht. Bij elke opdracht kwamen we meer te weten over een gebouw of een inwoner uit Rijkevorsel.
Elke opdracht bestond steeds uit verschillende stappen. Eerst gingen we op verkenning. Dit deden we met een filmpje, enkele foto's, folders,... Daarna moesten we een bijhorende opdracht uitvoeren in ons bundeltje of op een werkblad. Als laatste onderdeel moesten op de kaart van Rijkevorsel het gebouw aanduiden. Pas als we alle stappen gedaan hadden konden we naar een volgende opdracht gaan.

We sloten ons thema af met een bezoek aan het gemeentehuis. Daar  werden we ontvangen door de burgemeester zelf. Ze gaf ons een rondleiding doorheen heel het gemeentehuis. Bij elke dienst stopten we even en kregen we uitleg over wat er daar gebeurde. De burgemeester kon echt heel goed vertellen over haar job en de werking van het gemeentehuis. Het was leuk om daar eens overal  te mogen komen!

Lokaal bestuur Rijkevorsel | Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83