4e leerjaar

Sinds vorige week hebben de leerlingen van 4B een super stagiaire in de klas.

Tijdens de lessen WO leerden we over het varken. Juf Jora had regelde voor ons een bezoekje bij slagerij Jasperse- Verhaegen. Wat was dit interessant.

We kregen meer uitleg over soorten vlees, wat ze allemaal maken en verkopen, welke dieren ze hiervoor nodig hadden. We zagen de slagers aan het werk met grote machines, zagen en messen. Daarna mochten we zelf de handen uit de mouwen steken. We gingen aan de slag met eieren en maakten gehakt. Daarna mochten we hamburgers maken. Super ! 

We hebben op het einde nog een stukje vlees geproefd! Hmm! 

Wat een heerlijke temperaturen deze week. Hier moesten we toch wel even van genieten met het 3e en 4e leerjaar.  Samen deden we leuke waterspelletjes, waar we toch wel heel heel nat van werden. Maar niet getreurd, het zonnetje deed zijn werk en al snel waren we droog! 

 

Maandag gingen de leerlingen van het 4e leerjaar ( 4A en 4B) met de fiets naar de Aveve in Sint-Lenaarts. We kregen eerst een rondleiding in de winkel. Daarna kregen we meer informatie over de aardappel. Om goed te weten hoe we een aardappel moeten planten deden we verschillende opdrachten: zakspringen, aardappel tussen de benen, lopen met water in onze mond,...

Daarna kregen we een aardappel en mochten we er een mannetje van maken. Onze creativiteit kwam al snel naar boven: mannetjes met gekke ogen, gekke haren, vleugels,... en als dat al niet leuk genoeg was sloten we de voormiddag af met heerlijke frietjes! Smullen maar! 

Het was een leuke voormiddag, met vele nieuwe en interessante weetjes! ( de foto's staan niet in de juiste volgorde, onze excuses hiervoor)

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83