4e leerjaar

Sinds na de verlegende vakantie zijn de leerlingen van het vierde leerjaar aan het leren over de wereldoorlogen. De eerste wereldoorlog is al uitvoerig besproken in de klas. Vandaag werkten de leerlingen hierrond tijdens een groepswerk. Zo zochten ze naar de gevolgen van bepaalde gebeurtenissen in WO I, schreven ze zelf een postkaart, bespraken ze wat nodig was in de loopgraven en maakten ze een affiche om duidelijk te maken hoe belangrijk de vrede is. Ook was er tijd om onze gevoelens over de eerste wereldoorlog in een gedicht neer te schrijven. Binnenkort leren we ook nog over de tweede wereldoorlog.

Een propere omgeving, daar gingen we voor in 4B! Samen trokken we erop uit. We maakten een wandeling in de schoolomgeving en raapten al het zwerfvuil op. Er werd allerlei materiaal gevonden. Nadien sorteerden we op school alles in de juiste vuilbak. Dat hebben we goed gedaan!

Tijdens de les MuVo in het thema 'Afrika' luisterden we aandachtig naar Afrikaanse muziek, dansten we de Jerusalema en maakten we Afrikaanse dieren. Op het einde van de les verzonnen we in groepjes een verhaal met de dieren en brachten we dit voor voor de klas.

Volgende week wisselen we van klas. 4B krijgt dan een les MuVo van juf Jora en 4A van juf Liselotte. Ook met een 3de leerjaar zullen we nog wisselen.

Donderdag maakten we een leuke uitstap naar het bos in Wortel Kolonie!

We wandelden naar een prachtig stukje in het bos vlak naast het water. Hier kregen we een eigen bundel en mochten we in groepjes op ontdekking gaan. We zochten naar kleine beestjes en vonden zo zelfs een kikker! Nadien gebruikten we onze zintuigen en namen we het bos helemaal in ons op. Na een lekker snackpauze gingen we verder richting het speelbos. Hier lieten we ons helemaal gaan en konden we heerlijk ravotten. Het was een super-dag! Bedankt aan alle ouders die ons gebracht hebben.

Vandaag voerden de leerlingen allerlei proefjes met water uit. Eerst dachten ze na over wat er kon gebeuren, daarna voerden ze het proefje uit. Ten slotte bespraken ze in hun groepje wat de verklaring hiervoor zou kunnen zijn.