4e leerjaar

Vandaag hebben de leerlingen van het 4e leerjaar de handen uit de mouwen gestoken. Ze verpakten alle wafeltjes die gisteren door de mama's gebakken zijn. 

We hadden maar liefst 344 zakjes. En dit allemaal voor het feestvarken. Donderdag is het dan eindelijk zover, de muzische wandeling! Wij kijken er alvast naar uit. 

Tijdens de lessen W.O. werkten we in het 4e leerjaar rond WOI en WOII. Een interessant thema waar we met veel enthousiasme hebben rond gewerkt. We deden een hoekenwerk rond WOI waarin we een kijkje namen in het leven van de soldaten. We mochten zelf een brief en een elfje schrijven over WOI. Tijdens het groepswerk van WOII leerden we wat meer over Anne Frank. We leerden over haar leven aan de hand van haar dagboek. 

Ook kwam de oma van Ward het verhaal van haar familie tijdens de oorlog vertellen. Een mooi en ontroerend verhaal. 

Ook in het vierde leerjaar zijn de leerlingen goed gestart.  We werkten rond het thema: school vroeger en nu. We gingen naar het museum, waar we een rondleiding kregen in een oud klasje.  We deden ook een hoekenwerk met allemaal opdrachten over vroeger: de klassen - de straffen - de speeltijd- ... Misschien toch maar blij dat we nu naar school mogen. 

Ook maakten we onze omgeving proper en gingen we opzoek naar afval rond de school. Hopelijk blijven de straten proper! 

Het startsein is gegeven. We zijn helemaal klaar voor een leerrijk schooljaar!

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83