4e leerjaar

Naar jaarlijkse gewoonte neemt ook onze school deel aan de IOK-proeven. Dit jaar kwam het thema STEM uitgebreid aan bod. Specifiek voor het vierde leerjaar ging de toets over 'de fiets'. 

Naar aanleiding van deze proeven gingen de leerlingen dan ook aan de slag om een fietsband te herstellen. Het werd een succesvol lesuur met maar liefst twee herstelde binnenbanden door de leerlingen van 4A! Toppers! 

De leerlingen van het vierde leerjaar kregen de techniek van het breien aangeleerd. Gelukkig waren er veel ouders en grootouders die onze leerlingen hierbij konden begeleiden. We maakten een mooie eierwarmer. Sommige leerlingen hadden de smaak helemaal te pakken en breien ondertussen nog steeds verder thuis! 

Vrijdag 18 mei was het eindelijk zo ver: SPORTDAG!  De leerlingen van 4A begonnen de dag met basket, daarna reden we met de fiets naar het dorp voor een initiatie boogschieten. Van hieruit trokken we verder naar de tafeltennis om daarna onze boterhammetjes te eten bij sporthal De Valk. Na de middag stond er nog een les taikwando en badminton op het programma. Moe maar voldaan fietsten we terug naar onze school, klaar voor het verlengde weekend!

De leerlingen van het 4e leerjaar leerden afgelopen week over de tomaat tijdens het WO thema: boerderij.

Om dit thema af te sluiten, zijn we op bezoek geweest bij het tomatenbedrijf Stoffels in Rijkevorsel. 

We kregen een rondleiding in de serres en in het magazijn waar ze alles inpakken. Op het einde van ons bezoek kregen we lekkere tomaten mee naar huis. Dat zal smullen worden! 

Tijdens het W.O. thema België, gingen de leerlingen aan de slag met lapbooks. De verschillende provincies werden 'verdeeld' onder de klassen van het vierde leerjaar en daarna kon het echte werk beginnen. Iedereen kreeg de opdracht om thuis voldoende informatie te zoeken over de provincie (rivieren, belangrijke steden, bezienswaardigheden, lekkernijen,... ).  Met deze informatie gingen de groepjes als echte ambassadeurs aan de slag in de klas met hun lapbook.

Een lapbook is een eenvoudig mapje waarin via kleinere mapjes, klepjes en andere gevouwen materialen informatie verzameld wordt. Voor de meeste leerlingen was dit nieuw, maar het enthousiasme was alvast ontzettend groot. Er werd volop gewerkt rond inhoud, maar op een uiterst creatieve manier met knappe resultaten tot gevolg. 

Nadien werden de lapbooks voorgesteld aan elkaar en zo kon uiteindelijk iedereen kennismaken met al onze provincies! Knap gewerkt vierde leerjaar!

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83