5e leerjaar

Op donderdag, 19 maart bezochten we Studio Globo. In de klas hadden we ons voorbereid op de cultuur in Peru. Die dag namen we in Rijkevorsel de lijnbus, in Brecht namen we de trein, en in SG namen we het vliegtuig naar Lima. Vanuit Lima hobbelden sommigen onder ons naar Pataypampa. Het was een leerrijk blitsbezoek!
In het Centraal station van Antwerpen werden we op een boeiende manier rondgeleid door onze deskundige gids, Lode! Hij toonde ons dat een station meer is dan enkel wat treinen. Heel erg bedankt hiervoor!
Dankjewel ook aan juf Lauren die ons begeleidde!

Vandaag, 26 maart trokken we onze werkhandschoenen aan, namen onze benodigdheden en zetten we onze 'zwerfvuilbril' op. We speurden gedurende een halfuurtje onze schoolomgeving af. In geen mum van tijd verzamelden we heel wat afval. Vooral aan de bushokjes, aan de kerk en aan de banken in het gemeenteparkje konden we onze vuilniszak goed vullen. Wat ons opviel, waren de vele sigarettenpeuken. We vonden dan ook al snel een passende spreuk hiervoor, misschien las u ze ergens?

Voor het krokusverlof beleefden we drukke tijden in het vijfde leerjaar. We verkenden Europa en we herhaalden alle tijden van onze tijdlijn. Dit deden we aan de hand van het spel Times up! Dat leverde hilarische taferelen op, beeld je maar eens in dat je Lodewijk XIV of het Gravensteen moet uitbeelden.

Dankzij onze deelname aan de strapdag, wonnen we een interessante les rond de dode hoek. Lieve, een medewerker van het octopusplan leerde ons theorie betreffende de dode hoek. We oefenden dit in de klas op een maquette. Daarna mochten we in de vrachtwagen van Peter de theorie toetsen aan de realiteit. We weten nu écht wel hoe belangrijk het is om de dode hoek van vrachtwagens, autobussen, bestelwagens en gewone wagens te vermijden!!! Mama's en papa's, als je vragen hebt betreffende de dode hoek, onze vijfdeklassers weten er alles van... vuur ze maar af!