5e leerjaar

Begin september gingen we met het vijfde en het zesde leerjaar een weekje naar zee. We hadden tijdens de lessen al heel wat geleerd over het landschap,... aan de kust. Na het met onze eigen ogen gezien te hebben, werd het tijd om dit eens na te maken. Met behulp van kranten en behangerslijm maakten we papier maché. We maakten ons landschap en achteraf schilderden we onze kustdorpen.

Je présente ma famille. Voici ma maman, elle est jolie. Et voici mon papa, il est fort. Et ma tante et mon oncle... ils sont bizarres, non?

Op donderdag 17 oktober gingen we naar de auteurslezing van Mathilda Masters. Mathilda schrijft leuke kinderboeken, weetjesboeken,... Wisten jullie al dat haar weetjesboeken in 11 talen werden vertaald (Van Nederlands tot Koreaans). 

Het was een heel actieve en leuke lezing. Sommige kinderen moesten haar helpen. Zo ontdekten we zelf verschillende weetjes. Het gevaarlijkste dier ter wereld is... een spin? een slang? een mug? 

De voorbije week stonden er heel wat activiteiten op het menu in het vijfde leerjaar. Zo konden we proeven van verschillende soorten boeken in het boekenrestaurant. Met onze kleine families genoten we van de boeken aan onze tafel. 

We controleerden ook onze fietsen. Het is belangrijk met een fiets te rijden die goed in orde is. Dat is een pak veiliger. Tijdens de turnles oefenden we enkele fietsvaardigheden. 

Vrijdag was het 'Strapdag', zo veel mogelijk te voet of per fiets naar school komen. Allemaal in fluo zodat we goed zouden opvallen in het verkeer.

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83