6e leerjaar

Omdat we bij W.O. werkten rond Veilig Internet, leek het onze juf leuk om tijdens de lessen MuVo te werken rond videogames enz...
Als opwarming leefden we ons uit op gamemuziek en moesten we hindernissen verslaan enz....

We maakten ook kennis met de film 'Labyrinthus'. De veertienjarige Frikke ontdekt bij toeval een computerspel waarin enkele van zijn vrienden terechtgekomen zijn. Enkel Frikke kan hen er uit bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat hij op zoek naar het kwade meesterbrein achter dit gemene spel en hoopt hij zo zijn vrienden te redden.

Daarna moesten we 3 werelden creëren: een wereld met kranten, een andere met felgekleurd papier en een 3de wereld met speelkaarten.
Daarna stelden we het geheel voor aan onze klasgenoten!

Op woensdag 3 oktober kwam agent Eddy naar onze klassen om aan de hand van een presentatie de rotonde in Rijkevorsel te verkennen. Omdat theorie in het verkeer niet zonder praktijk kan, kwam iedereen donderdag met de fiets naar school en reden we per klas onder leiding van 3 agenten naar de rotonde. Daar oefenden we eerst in kleine groepjes, daarna met de hele klas. Voorrang verlenen, positie op de rotonde, achter je kijken, de (juiste) arm uitsteken, blijven trappen, ... héél veel dingen om te onthouden! Maar het lukte bij de meeste kinderen al goed! En nu vooral nog veel oefenen tegen het fietsexamen in mei! Veel succes!!

Vandaag, op maandag 1 oktober, trok het 6de leerjaar naar de wereldwinkel. We leerden eerst in de klas over FAIR TRADE oftwel EERLIJKE HANDEL. In de wereldwinkel aangekomen, deden we enkele zoekopdrachtjes. We mochten ook appelsap proeven. En met ons 'zakgeldje' mochten we iets kopen.

Zaterdag 13 oktober is het Wereldwinkeldag en kan je een lege chocopot ruilen voor een pot oxfam-choco. Zo steun je de strijd voor een duurzame cacaosector!

DRAAI NIET ROND DE POT EN KIES VOOR EERLIJKE HANDEL!

Vandaag, op donderdag 6 september, hebben onze zesdeklassers geëperimenteerd met ecoline. Via knikkerrollen en 'magische melk' kregen we mooie resultaten. Daar maken we onze verjaardagskaarten en bedankkaartjes van...
Mooi resultaat... We deden dit in groepjes in de gang. Ondertussen werkten we in de klas in onze bundel van de Ardennenklassen en leerden we meer over de lagen van het bos, varens en paddenstoelen...