6e leerjaar

Deze week, tijdens de lessen W.O., verkenden we 5 stelsels van ons lichaam: ademhaling, hart en bloedvaten, spieren en beweging, skelet en spijsvertering.
In een doorschuifsysteem verkende elke groep de leerstof aan de hand van proefjes. De theorie werd ook duidelijker met enkele filmpjes! 
Er werd ook een tekenopdrachtje aan gekoppeld. En volgende week vatten we de leerstof samen en kijken we of elke groep de proefjes of opdrachtjes goed heeft uitgevoerd. We zijn alvast benieuwd! 
Misschien zijn hun spieren wel stijf van al die oefeningen? Wordt vervolgd... 

Mijn ontdekkingsreis door het menselijk lichaam | aniquecossee | Anique  Cossee

Hebben jullie ons kunstwerk 2310 al gezien?
Er werd aan alle Rijkevorselse scholen gevraagd om een kunstwerk voor de feestdag van Rijkevorsel te maken voor 23 / 10 ! 
En dat deden we. Onze leerlingenraad KZO zag dat meteen zitten! En deed een oproep aan elk kind om een versierd kroonkurkje in te leveren. Daar vormden de kinderen van het zesde leerjaar dan 2310 mee! Het kunstwerk schitterde naast de andere kunstwerken op de rotonde en nu reist het ons dorp rond. Momenteel staat het in de bibliotheek! 

2310-kunstwerken van lagere scholen tentoongesteld op de rotonde |  Rijkevorsel

Onze eerste les Tijdwijzer is een feit. We verkenden in groepjes de eerste historische periode DE OUDSTE TIJDEN. We herhaalden de inhouden van het 5de leerjaar en bouwden verder. We leerden over vuursteen, het vuur beheersen, van zwerver naar boer, het oude Egypte enz...
Eerst moesten we de informatie lezen in ons bronnenboek, een kruiswoordraadsel toetste onze kennis en daarna volgde een magje: wapens of werktuigen maken (niet zo simpel - hoe deden die dat?), muurschilderingen ontwerpen of puzzelen, een quizje over het oude Egypte, je naam noteren in hiërogliefen... Het werd een leuke tocht naar die eerste periode. De volgende les verkennen we de Oudheid, de tijd van Grieken en Romeinen. 

Pin op De oertijd / prehistorie

Door de verlenging van de herfstvakantie zijn we nu pas tot onze les Halloween gekomen! En wat een les werd het! 
We kregen de opdracht om een kookprogramma te maken met 5 griezelige ingrediënten zoals 1 kg snot, 5 oogbollen, 10 grijze haren van juf Vicky (help?), konijnenkeutels enz. Het drankje kreeg een mooi ontworpen etiket en naam. En wie er durft van te drinken, verandert in een.... Op eigen risico dus! Kijk maar snel naar de foto's, als je durft... WHAHAHAHAHAH... We love Halloween! Halloween: zo kom je in de stemming! - EF Blog Belgium

Bij W.O. leerden we over Veilig Internet. En daar hoort natuurlijk een les muzische vorming (MuVo) bij. We warmden ons op door op gamemuziek van level tot level te geraken, we leefden ons in... We bekeken de trailer van de film Labyrinthus https://www.youtube.com/watch?v=10AnBMQo7ug

En gingen aan het werk: in groepjes maakten we een virtuele wereld: een speelkaartenwereld, krantenwereld, gekleurd papierwereld! Ons doel: uit het doolhof geraken! De juf filmde de belevenissen van onze poppetjes en volgende week evalueren we het resultaat! We zijn benieuwd!

 Labyrinthus | Vlaamse film

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83