6e leerjaar

Vandaag, op donderdag 5 december, trok het 6de leerjaar naar de bibliotheek voor een auteurslezing van niemand minder dan Sabine De Vos. Onze juffen waren dolenthousiast want dé Sabine De Vos kwam vroeger vaak op de tv (in de Droomfabriek bijvoorbeeld). Nu houdt ze zich vooral bezig met auteurslezingen en Cunina. Ze nam ons mee op wereldreis en liet ons kinderen van over de hele wereld ontmoeten. Ze bundelde deze verhalen in haar boek 'In Amerika draagt iedereen schoenen'. Ze vertelde ons meer over Cunina, die steunen kansarme gezinnen in andere werelddelen.
Het werd een interessante lezing! Op het einde mochten we nog muziekinstrumenten uittesten.
Wil je meer weten over Sabine De Vos of Cunina? Hier enkele links:

https://auteurslezingen.be/author/18321

https://www.cunina.org/

Afbeeldingsresultaat voor boek doodle

Twee namiddagen, tijdens de lessen MuVo, deden we heel wat activiteiten rond ons nieuwe thema: Bolletje hier, bolletje daar... Ja, je leest het goed! We kregen heel wat opdrachten met of zonder bal, inleving, drama enz... En wist je dat je ook bolletjes terug kan vinden in kunst? Dat heet dan weer het POINTILLISME. Wisten jullie dat de bekende schilder Van Gogh van deze sstijl ook een liefhebber was? Volgende les gaan we zelf aan het werk met verf en treden we in de voetsporen van Van Gogh en Signac! Dit was dus de opwarming. Kijk maar vlug mee op de foto's.

Afbeeldingsresultaat voor pointillisme

Op vrijdag 29 november kleurde onze school rood ... niet zomaar natuurlijk, maar omdat ook wij aandacht wilden besteden aan rode neuzendag. In het 6de leerjaar werkten we rond complimenten, iets wat we de komende weken zeker zullen verder zettten. En we tekenden een muur waarop we alle woorden schreven die mentaal of fysiek pijn kunnen doen, die hebben we dan bespoten met rode verf om er komaf mee te maken! #generationstronger

Afbeeldingsresultaat voor rode neuzendag 2019

De week van 4 tot 8 november was het weer tijd voor 'DE SCHAAL VAN M'.

Een mediawijs project voor de derde graad, een online spel, mediavaardigheden worden getraind, ...
Des te meer lampjes van onze M er gaan branden, hoe mediawijzer we zijn! En... (tromgeroffel) het is gelukt! Alle lampjes van onze M branden!

Het werd een mediawijze week: we werkten rond deze thema's: let's get social, NEE tegen cyberpesten en In mijne tijd. We trokken zelfs naar het rusthuis voor enkele foto's! 

Neem gerust een kijkje op: www.deschaalvanm.be

Afbeeldingsresultaat voor de schaal van M

Deze week werkten we rond Halloween! We moesten dansen als dronken, vrolijke, griezelige spoken uit Rijkevorsel. Daarna kregen we de opdracht om een drankje te maken met 5 ingrediënten (2dl okselzweet van een mummie, 5 teennagels van een zombie enz....). We stelden ons drankje voor in een kookprogramma. Op het einde moesten we proeven en veranderde iemand in een kikker, zombie, ... Het werd een leuke activiteit! Na de herfstvakantie gaan we nog verder met HALLOWEEN... 

Afbeeldingsresultaat voor halloween

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83