6e leerjaar

Afgelopen week zijn we met het 6de leerjaar zwerfvuil gaan rapen. Op deze manier droegen we ons steentje bij aan de actie van 'Operatie proper'. Dinsdagnamiddag ging 6A op pad met de grijpstokken en vuilniszakken. We gingen richting het graspleintje bij de politie. Onderweg verzamelden we ook nog afval aan de rotonde en de kerk. Een geslaagde uitstap met een grote buit. We konden zelfs een heel McDonald's menu samenstellen met het afval: hamburgers, sandwiches, spek, colablikjes, ...  Woensdag was het de beurt aan 6B. We zijn naar het rusthuis gewandeld en hebben daar een dubbele goede daad gesteld: afval rapen en naar de mensen in het rusthuis zwaaien. Ook daar hadden we veel werk. We raapten heel wat sigarettenpeuken, aanstekers, blikjes en ... mondmaskers! 

Deze weken werken we met ons boek Talent rond 'Film & Televisie'. We maken kennis met het jeugdboek 'In de hoofdrol' van Hilde E. Gerard.

We verkenden enkele fragmenten uit het boek en elk groepje werkte een nieuwsitem voro ons journaal uit. 

Benieuwd? Kijk maar vlug naar de foto's!

Nieuwslezer - Surfsleutel

We sluiten onze laatste schooldag van 2020 feestelijk af! In de voormiddag waanden we ons in een echt koor en zongen we uit volle borst. We deden ook een quiz over Kerstmis vieren in andere landen en in de namiddag daagden we elkaar uit om binnen de minuut een opdracht te voltooien. 
Geniet je mee van de foto's?
Er zijn heel wat actiefoto's bij, leuk om te zien. De hoogste boekenstapel bouwen, gezicht vol wasknijpers, lepeltjes aan ons gezicht, koekjes opvangen, langste appelschil...? Allemaal geen probleem, de kids van het 6de kunnen het allemaal!

Fijne, warme feestdagen gewenst! Zorg goed voor jezelf en elkaar! Tot in 2021!
Kerst en Nieuwjaar tijdens corona: zo maak je het toch gezellig met familie

Deze week, tijdens de lessen W.O., verkenden we 5 stelsels van ons lichaam: ademhaling, hart en bloedvaten, spieren en beweging, skelet en spijsvertering.
In een doorschuifsysteem verkende elke groep de leerstof aan de hand van proefjes. De theorie werd ook duidelijker met enkele filmpjes! 
Er werd ook een tekenopdrachtje aan gekoppeld. En volgende week vatten we de leerstof samen en kijken we of elke groep de proefjes of opdrachtjes goed heeft uitgevoerd. We zijn alvast benieuwd! 
Misschien zijn hun spieren wel stijf van al die oefeningen? Wordt vervolgd... 

Mijn ontdekkingsreis door het menselijk lichaam | aniquecossee | Anique  Cossee

Hebben jullie ons kunstwerk 2310 al gezien?
Er werd aan alle Rijkevorselse scholen gevraagd om een kunstwerk voor de feestdag van Rijkevorsel te maken voor 23 / 10 ! 
En dat deden we. Onze leerlingenraad KZO zag dat meteen zitten! En deed een oproep aan elk kind om een versierd kroonkurkje in te leveren. Daar vormden de kinderen van het zesde leerjaar dan 2310 mee! Het kunstwerk schitterde naast de andere kunstwerken op de rotonde en nu reist het ons dorp rond. Momenteel staat het in de bibliotheek! 

2310-kunstwerken van lagere scholen tentoongesteld op de rotonde |  Rijkevorsel

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83