6e leerjaar

Op donderdag 24 mei kwamen 4 leerkrachten van de VTST langs in onze klas om te werken rond techniek. Samen met hen maakten onze kinderen een eigen windmolen. Eerst was er een kort stukje theorie, maar daarna gingen we zelf aan de slag. Er werd gemeten, geboord, gevezen, geknipt, geplakt, ... Allerlei materialen en gereedschappen kwamen aan bod. Voor de ene was het al wat gemakkelijker om ermee te werken dan voor de andere, maar ... iedereen had op het einde van de workshop een windmolen die werkte. Een boeiende en leerrijke activiteit! Dankjewel VTST voor deze mooie kans!

Vrijdag 18 mei was het weer zover, onze jaarlijkse sportdag! Voor het 6de leerjaar een dagje met veel fietsen (een goede oefening voor het fietsexamen) om van de ene plek naar de andere te rijden. We begonnen met beachnetbal en beachvolleybal, daarna kregen we een basketinitiatie, vervolgens gingen we handboogschieten. Dan was het tijd voor een picknick, om vervolgens nog tafeltennis te spelen en we eindigden onze dag met taekwondo. Heel wat variatie, veel vrolijke en sportieve kinderen gezien. Soms ging het er stevig aan toe! Geniet mee van onze foto's!

Afbeeldingsresultaat voor sportdag

Op woensdag 2 mei, maandag 7 mei en maandag 14 mei krijgen de kinderen van het 6de leerjaar weerbaarheidstraining. Wat is dat?
We vinden het belangrijk dat kinderen weerbaarder worden, zeker bij de overgang van lagere school naar middelbare school.
Dit is vanuit Arktos en wordt ons aangeboden vanuit de gemeente.
We werken rond communicatie, grenzen stellen en basishouding a.h.v. de 3A's (aandacht, ademhaling, aarde).
We vinden het heel tof, we leren veel in spelvorm. We doen dit op het pleintje aan de kiosk.

Op vrijdag 4 mei kwam Kenneth Kerkhofs op bezoek in onze klas. Hij is filmregisseur in bijberoep. Hij vertelde vol passie over het maken van een film! En daar komt heel wat bij kijken! We mochten ook als allereersten zijn nieuwste kortfilm 'Ontsnapt' bekijken; er moest nog wel muziek bij gezet worden, maar zo kregen we toch al een idee ... (we zagen zelfs enkele bekende acteurs zoals Sven De Ridder en Tuur De Weert - Maurice uit FC De Kampioenen). Zijn vorige kortfilm 'Angst' bekeken we ook, daar won Kenneth zelfs prijzen mee op filmfestivals in Amerika en Spanje!

We willen Kenneth nog van harte danken om in zijn vrije tijd naar ons te komen en wensen hem nog veel succes bij het maken van zijn films!

In het begin van de week leerden we in de klas over dieren: gewerveld en ongewerveld, de verschillende klassen, ... Dat gingen we op donderdag eens aftoetsen in de natuur. We trokken onze laarzen aan, reden met onze fiets naar de Salmeirloop en sprongen de beek in. En dan maar proberen om diertjes te vangen in de meegebrachte potjes. Sommigen hadden al snel een vangst, bij anderen lag de nadruk meer op een wandeling door de beek ... Op zoekkaarten probeerden we dan te ontdekken wat er gevonden was: 3 waterschorpioenen, 1 schrijvertje, wat slakken, een spinnetje ... De kinderen zonder laarzen zochten in het gras naar diertjes en daar werden heel wat lieveheersbeestjes gespot. Natuurlijk hebben we deze diertjes allemaal hun vrijheid terug gegeven! Nadat het water uit de laarzen was gegoten, fietsten we terug naar school!

Afbeeldingsresultaat voor buitenlesdag 2018