Dinsdag 29 juni maakten we er nog een super leuke dag van om het schooljaar af te sluiten. we haalden de spelletjes van het schoolfeest boven en organiseerden een Vlaamse kermis op onze speelplaats.

Elk kind kreeg een spelkaart. Hiermee mochten ze 8 spelletjes spelen. Na elk spel kregen ze een stempel.

De leerlingen van het 5de leerjaar zorgden ervoor dat alles vlot verliep bij de spelletjes.

Op het einde mochten de kinderen hun volle spelkaart inruilen voor een cadeautje van onze ouderraad.

Heerlijk om te zien hoe iedereen zich eventjes kon ontspannen en samen kon genieten!

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'VLAAMSE #EINDESCHOOLJAAR #EINDESCHOOUAAR #SAMEN WN #ONTSPANNEN KERMIS #PLEZIER #SPELLETJES #GENIETEN Sint-Luciaschool Rijkevorsel'

Vrijdag 25 juni mochten onze derde-, vierde- en vijfdeklassers samen op schoolreis naar de Lilse Bergen!

Een heerlijk dagje waarop we gewoon mochten ravotten en genieten. We mochten in de speeltuin en op het strand spelen.

Er stonden ook enkele activiteiten op het programma. Onze derdeklassers gingen met de skelters rijden en op de trampolines fietsen. Onze vierdeklassers waagden zich aan de minigof. Onze vijfdeklassers leefden zich nog helemaal uit tijdens het bosspel 'Stratego'.

's Middags kregen we nog een drankje bij onze picknick. Zo hadden we weer energie genoeg om te spelen.

Het weer zat gelukkig ook nog mee. Af en toe liet het zonnetje zich zelfs zien.

Het werd een heerlijk dagje om het schooljaar af te sluiten.

De Lilse Bergen - Themapark | RouteYou

Voorlezen dat is plezier voor klein en groot!
Deze week was het voorleesweek en uiteraard wordt er dan ook in onze school voorgelezen. Nu konden we geen ouders uitnodigen of een voorleesavond organiseren... Nee, dat ging niet... Maar niet getreurd, onze leerkrachten gingen op zoek naar leuke voorleesmomentjes. Online staan er heel wat leuke voorleesfragmenten van bekende auteurs. In sommige klassen gokten ze mee wie de gemaskerde voorlezer op Ketnet was. De kinderen lazen aan elkaar voor. Uiteraard las ook de eigen juf voor... En last but not least... Onze eigenste mevrouw Bie las ook heel graag voor, uit het boek zonder tekeningen! Ik denk dat heel wat kinderen dit thuis verteld hebben. Het boek liet mevrouw Bie woorden uitspreken zoals GLUURGAWOKKEMAGRUMPFADOE! Hilarisch!

Kortom de voorleesmomentjes deze week waren zeker geslaagd!
En vergeet ook thuis niet om voor te lezen! Een leuk moment voor groot en klein!

Veel (voor)leesplezier!

Voorleesweek

De laatste dag voor de herfstvakantie konden alle klassen nog genieten van een toneelvoorstelling. In onze eigen klasbubbel keken we naar een voorstelling van 'Levende Muziek'.

Twee acteurs brachten een toneel over verkeersveiligheid. Ze deden dit op een super toffe manier: liedjes zingen, beelden tonen,  heel veel grapjes,... We zaten met open mond te kijken.

De eerste graad keek naar de voorstelling 'Ga je mee op schattenjacht?'. De andere kinderen keken naar de voorstelling 'Ni-na-gedacht'. Twee knappe voorstellingen met telkens een belangrijke les over het verkeer.
Wij gaan in de donkere maanden alvast extra ons best doen!

Home - Levende Muziek

Meer artikelen...