Op maandag 23 oktober was het zover! Eerst werd er nog een spannende match gespeeld tussen ploeg 1 en 3. De winnaar mocht tegen de leerkrachten! 

Het werd ploeg 3!
Zij mochten spelen tegen meester Geert, meester Nick, juf Kathleen en juf Vicky! Uiteraard werd er ook hevig gesupporterd! Het werd een leuke middag middagsport! 

Maandag 18 september ging de middagsport van de 3de graad van start!
Eerst hadden we een lunchvergadering met de nieuwe sportverantwoordelijken. Deze zijn Dieter (6), Sofia (6), Ferre (5A), Yana (5A), Cas (5B) en Oliwia (5B). Samen met hen maakten we een planning op voor de eerste maanden van het schooljaar. 
Daarna hadden we nog even tijd om alvast enkele spelletjes in de turnzaal te gaan spelen!

vergadering.jpg (450×216)

De voorbije weken speelden we een voetbaltornooi tijdens de middagsport. Elke maandagmiddag werd er hevig gestreden voor een plaats in de finale. Maandag 7 november was het dan zover. Ploeg 1 speelde de finale tegen ploeg 3. Na een uiterst spannende wedstrijd won ploeg 3 deze finale.
Als beloning mochten ze een wedstrijdje spelen tegen de leerkrachten. Ook deze wedstrijd ging gelijk op! Helaas moesten de juffen en meesters op het einde hun verlies toegeven. Ook hier werd ploeg 3 de winnaar!

voetbal_in_net_0.jpg (1050×576)

Een dikke proficiat aan al onze voetballers!

Deze vrijdagmiddag stond er badminton op het programma van de middagsport voor de eerste graad. Eerst oefenden we hoe we het pluimpje moeten vastnemen. Daarna probeerden we het als een echte shuttle in backhand of forehand weg te spelen. We mikten naar hoepels of naar kegels waarmee onze sportvriend de shuttle probeerde op te vangen. Ook het naar elkaar spelen, lukte bij enkelen al best goed. Kijk maar naar de foto's hoe leuk we buiten onder een warm herfstzonnetje met elkaar badminton gespeeld hebben!

Iedere vrijdagmiddag kunnen de eerste- en tweedeklassers deelnemen aan de middagsport. De eerste vrijdag van het nieuwe schooljaar hebben we sportverantwoordelijken gekozen. Noa, Anouk, Daan en Wannes hebben de taak om hun klasgenootjes warm te maken om mee te komen sporten. Ook mogen ze nieuwe sportideetjes voorstellen. We hebben ook al een sportplanning opgemaakt voor het eerste trimester. Om al wat te oefenen voor de scholenveldloop hebben we tijdens de eerste sportmiddag de bieptest gelopen. Vorige vrijdag hebben we enkele basketbalspelen gedaan. En volgende week gaan we badmintonnen. SAMEN sporten = SUPER leuk!

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sint-luciaschool.be