Deze woensdag gingen we met de hele school schaatsen in Herentals. Onze oudsten hielpen ijverig de kleinsten met het vastbinden van de schaatsen zodat we met z'n allen snel op de schaatsbaan stonden. Ieder zette zijn beste schaatsbeentje voor en genoot geweldig van het sporten in openlucht! Vele kinderen vertelden zelfs enthousiast dat ze dit vaker eens willen doen. Misschien een tip voor een sportieve en leuke gezinsuitstap tijdens de krokusvakantie?!

Sinterklaas heeft onlangs voor iedere klas een cadeau gebracht. Ook in de turnzaal lag er een grote verrassing klaar voor al onze brave kinderen! Enkele extra speelballen, een slackline en een grote parachute. Met het tweede leerjaar hebben we hiermee al eens gespeeld tijdens de turnles. Kijk maar hoe leuk het was! Dankjewel Sint!

Tijdens de Vlaamse Veldloopweek namen we op dinsdag 24 september deel aan de scholenveldloop van onze gemeente. Tijdens de turnlessen en de middagsport hadden we vooraf onze conditie goed op peil gebracht. Zo konden we het beste van onszelf geven tijdens de vele loopwedstrijden en joggings. Een leuke en geslaagde loopvoormiddag!

"Breng je sportclub naar school" is een initiatief van Sport Vlaanderen en Moev om tijdens de 'Europese week van de sport' extra aandacht te besteden aan de waarde van het sporten in clubverband. De kinderen leren er immers heel wat fysieke maar ook sociale vaardigheden. Op woensdag 18 september mochten ze dan ook in sportoutfit naar school komen. Op die manier toonden de kinderen welke sport ze leuk vinden en brachten ze de eigen sportclub onder de aandacht. We telden een twintigtal verschillende sporten die onze kinderen beoefenen. Geweldig knap! Van een mega sportieve Sint-Luciaschool gesproken!

Zoals je kan zien, vlogen we er tijdens de eerste turnlessen meteen in! De turnzaal was omgetoverd in een fitnesscenter. Verschillende loop- en springoefeningen kwamen aan bod om onze conditie te trainen en weer op peil te brengen. Super tof! Zo zijn we nu startklaar voor een leuk en sportief nieuw turnjaar! En...zien we er niet hip en cool uit in onze nieuwe turnoutfit?!

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83