Tijdens de Vlaamse Veldloopweek namen we op dinsdag 24 september deel aan de scholenveldloop van onze gemeente. Tijdens de turnlessen en de middagsport hadden we vooraf onze conditie goed op peil gebracht. Zo konden we het beste van onszelf geven tijdens de vele loopwedstrijden en joggings. Een leuke en geslaagde loopvoormiddag!

"Breng je sportclub naar school" is een initiatief van Sport Vlaanderen en Moev om tijdens de 'Europese week van de sport' extra aandacht te besteden aan de waarde van het sporten in clubverband. De kinderen leren er immers heel wat fysieke maar ook sociale vaardigheden. Op woensdag 18 september mochten ze dan ook in sportoutfit naar school komen. Op die manier toonden de kinderen welke sport ze leuk vinden en brachten ze de eigen sportclub onder de aandacht. We telden een twintigtal verschillende sporten die onze kinderen beoefenen. Geweldig knap! Van een mega sportieve Sint-Luciaschool gesproken!

Zoals je kan zien, vlogen we er tijdens de eerste turnlessen meteen in! De turnzaal was omgetoverd in een fitnesscenter. Verschillende loop- en springoefeningen kwamen aan bod om onze conditie te trainen en weer op peil te brengen. Super tof! Zo zijn we nu startklaar voor een leuk en sportief nieuw turnjaar! En...zien we er niet hip en cool uit in onze nieuwe turnoutfit?!