Gelukkig bleef het vorige vrijdag droog en kon onze fietsles op het verkeerspark toch doorgaan. Het fietsen op het kruispunt met de verkeerslichten was heel leuk. Rechtdoor rijden verliep best vlot. Het begon pas spannend te worden als we moesten afdraaien naar rechts en zeker naar links! We oefenden ook het correct op- en afrijden op de rotonde. Heel belangrijk dat we deze toch wel moeilijke verkeerssituatie al goed kunnen verkennen op een veilige speelplaats.

Na het flitsfeest gingen we ook fluoturnen in een verduisterde turnzaal. Per twee legden we met onze zaklampen een fluo-hindernissenparcours af. We moesten hiervoor goed samenwerken! We deden ook een zoekspel naar een fluo appeltje, een witte muis en een grijze muis met een klein fluobandje aan. Spannend en super leuk! Zo merkten we dat het zeker in het donker heel belangrijk is voor onze veiligheid dat we steeds onze fluovestjes aandoen!

Tijdens de donkere maanden houden we enkele keren een onverwachte flitscontrole. Hiermee willen we iedereen motiveren om een fluovestje te dragen en zeker ook de fietsverlichting aan te zetten! Zien en gezien worden voor ieders veiligheid! Ook deze flitscontrole was een geslaagde actie. Dikke fluo-duim voor iedereen!

Op vrijdag 20 september organiseerden we een autoloze dag op onze school. We kwamen te voet en met de fiets of op wieltjes naar school : stappen en trappen = strappen! Veilig, gezond en beter voor het milieu!

Het was een goed gevulde strapdag met allerlei leuke activiteiten : We keken samen naar het nieuwsbericht van een autoloze zondag in een stad. In de klas kregen we een verkeersles. We hielden tegelijk ook wieltjesdag en konden naar hartenlust trappen met onze fietsen, steps en skates op een afgesloten straat. We dansten met veel enthousiasme op het straplied.

We mochten ook zo fluo mogelijk gekleed naar school komen. De speelplaats schitterde met die bonte fluo-bende en alle gezichtjes straalden. Het was een super leuke, leerrijke en geslaagde strapdag. Het zal ons hopelijk motiveren om verder heel het schooljaar te voet of met de fiets én in fluo naar school te komen!

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83