Na het flitsfeest gingen we ook fluoturnen in een verduisterde turnzaal. Per twee legden we met onze zaklampen een fluo-hindernissenparcours af. We moesten hiervoor goed samenwerken! We deden ook een zoekspel naar een fluo appeltje, een witte muis en een grijze muis met een klein fluobandje aan. Spannend en super leuk! Zo merkten we dat het zeker in het donker heel belangrijk is voor onze veiligheid dat we steeds onze fluovestjes aandoen!

Tijdens de donkere maanden houden we enkele keren een onverwachte flitscontrole. Hiermee willen we iedereen motiveren om een fluovestje te dragen en zeker ook de fietsverlichting aan te zetten! Zien en gezien worden voor ieders veiligheid! Ook deze flitscontrole was een geslaagde actie. Dikke fluo-duim voor iedereen!

Op vrijdag 20 september organiseerden we een autoloze dag op onze school. We kwamen te voet en met de fiets of op wieltjes naar school : stappen en trappen = strappen! Veilig, gezond en beter voor het milieu!

Het was een goed gevulde strapdag met allerlei leuke activiteiten : We keken samen naar het nieuwsbericht van een autoloze zondag in een stad. In de klas kregen we een verkeersles. We hielden tegelijk ook wieltjesdag en konden naar hartenlust trappen met onze fietsen, steps en skates op een afgesloten straat. We dansten met veel enthousiasme op het straplied.

We mochten ook zo fluo mogelijk gekleed naar school komen. De speelplaats schitterde met die bonte fluo-bende en alle gezichtjes straalden. Het was een super leuke, leerrijke en geslaagde strapdag. Het zal ons hopelijk motiveren om verder heel het schooljaar te voet of met de fiets én in fluo naar school te komen!

Deze week stond in het teken van de milieuvriendelijke verplaatsingen naar school met de STRAPdag.  Vorige week kregen de jongere leerlingen de kans om hun fietsvaardigheden te oefenen.

Deze week was het de beurt aan het 4e, 5e en 6e leerjaar.  We maakten ineens van de gelegenheid gebruik om een fietscontrole te doen.  Zo zorgen we er mee voor dat iedereen veilig de straat op kan.

Millo fietsvaardigheden

Vorige vrijdag hadden de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar hun eerste les fietsvaardigheden. Via allerlei spelvormen oefenden we het correct en veilig op- en afstappen, het snel reageren op signalen om af te remmen, te stoppen en elkaar tijdig te ontwijken. Vooral het behouden van ons evenwicht op de fiets stond in deze les centraal. Heel fijn ook dat we onze kinderen zagen genieten van het fietsen in de buitenlucht!

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83