Op vrijdag 12 januari hadden we een derde onverwachte flitscontrole gepland. Hiermee willen we onze kinderen motiveren om een fluovestje te dragen en in deze donkere dagen zeker ook de fietsverlichting te gebruiken. Enkele verkeersmama's waren bereid - waarvoor hartelijk dank! - om in deze koude en donkere ochtend onze kinderen vanaf 8u op te wachten om hen te kunnen belonen met een stempel als ze in orde waren met fluo en fietslicht. Als ze een stempel verdiend hebben, kunnen de kinderen die in de klas ruilen voor een sticker waarmee ze kunnen sparen voor een leuke prijs. En aan de foto's te zien was het weer een geslaagde actie! Dikke fluo-duim voor al onze kinderen!!!

Tijdens de donkere winterdagen is het van groot belang dat we in het verkeer steeds onze fluovestjes dragen. In een verduisterde turnzaal hebben we onze zichtbaarheid eens uitgetest in een hindernissenomloop. Als de leerling met de zaklamp als koplampen van de auto op een fluo scheen, dan pas kon de voetganger goed zijn weg vinden en de hindernissen zien. We moesten dus goed samenwerken! Ook tijdens het zoekspel vonden we het kleine grijze olifantje veel sneller als het zijn fluovestje aan had. Fluo top!

Ook de turnlessen stonden afgelopen vrijdag in het teken van de 'Strapdag'. We oefenden onze fietsvaardigheden in een doorschuifparcours met allerlei hindernissen. Korte bochten nemen, tijdig remmen, evenwicht houden op planken, in een smalle straat trappen, arm even uitsteken, kortom, het was een hele klus om behendig het parcours door te fietsen! Maar we hebben allen echt wel heel knap geoefend en het was super leuk!

[Social Login] Please complete your API Settings (Admin: Components\OneAll Social Login)