Als we met de klas in de buurt op uitstap gaan, verplaatsen we ons vanaf het derde leerjaar al wel eens met de fiets. Om dit veilig te laten verlopen op straat oefenen we op de speelplaats al vanaf het eerste leerjaar beetje bij beetje hoe we met heel onze klas achter en naast elkaar in rijen moeten fietsen. Een hele klus om samen goed te starten, te versnellen, te vertragen en te stoppen! Steeds aandachtig zijn en goed blijven kijken naar elkaar is de boodschap!

Een verkeersfilmpje toonde ons in welke mate en vanop welke afstand we goed zichtbaar zijn in het verkeer wanneer we donkere, lichte of fluo kledij dragen. En wat dacht je...? Inderdaad, het was heel duidelijk dat het dragen van een fluovestje echt noodzakelijk is om goed gezien te worden in het verkeer, zeker tijdens de donkere dagen! Ook onze fietslichten moeten natuurlijk steeds in orde zijn! Op vrijdag werd dit verkeersthema - goed zien en gezien worden - in de kijker gezet met een leuk flitsfeest!

Evenwicht behouden, oogcontact met anderen maken, arm uitsteken, snel en juist vertrekken en stoppen,anderen tijdig ontwijken,... Deze fietsvaardigheden werden tijdens de strapweek goed geoefend in spelvormen. Ook de uitdaging 'surplacen' in het thema van het WK Wielrennen vergde de nodige stuurvaardigheid! Niet gemakkelijk maar wel heel leuk!

Meer artikelen...

1. Strapdag!