Tijdens onze laatste fietsles leerden we in groep fietsen. Goed en veilig achter en naast elkaar fietsen, tijdig met de hele groep kunnen afdraaien en stoppen, steeds goed naar elkaar blijven kijken en volgen... Deze vaardigheden moeten we goed onder de knie hebben als we met onze klas op uitstap gaan met de fiets. Of ook als we met ons gezin tijdens de vakantie leuke fietstochtjes willen maken! Veel plezier!

Voor deze fietsles stond er een parcours klaar met allerlei hindernissen. Snel reageren, evenwicht behouden, korte bochten draaien, durven omkijken, een arm uitsteken... Al deze fietsvaardigheden konden we zo goed oefenen, en met succes!

Goed kunnen ZIEN en GEZIEN WORDEN is heel belangrijk om ons veilig in het drukke verkeer te kunnen verplaatsen, zeker als het donker is. Tijdens de turnlessen in een verduisterde zaal hebben we dit daadwerkelijk kunnen ondervinden. 's Ochtends was er ook weer een flitscontrole die we afgesloten hebben met enkele flitsende dansjes op de speelplaats. Iedereen kwam op school aan met zijn fluovestje, een fietshelm en goed werkende fietslichten. Proficiat! Een keileuke flitsdag niet alleen als welverdiende beloning, maar zeker ook als aanmoediging om deze veilige gewoonte niet alleen toe te passen in de lagere school, maar liefst... voor altijd!

Meer artikelen...

1. Eerste fietsles voor L123