Op vrijdag 20 september organiseerden we een autoloze dag op onze school. We kwamen te voet en met de fiets of op wieltjes naar school : stappen en trappen = strappen! Veilig, gezond en beter voor het milieu!

Het was een goed gevulde strapdag met allerlei leuke activiteiten : We keken samen naar het nieuwsbericht van een autoloze zondag in een stad. In de klas kregen we een verkeersles. We hielden tegelijk ook wieltjesdag en konden naar hartenlust trappen met onze fietsen, steps en skates op een afgesloten straat. We dansten met veel enthousiasme op het straplied.

We mochten ook zo fluo mogelijk gekleed naar school komen. De speelplaats schitterde met die bonte fluo-bende en alle gezichtjes straalden. Het was een super leuke, leerrijke en geslaagde strapdag. Het zal ons hopelijk motiveren om verder heel het schooljaar te voet of met de fiets én in fluo naar school te komen!

Deze week stond in het teken van de milieuvriendelijke verplaatsingen naar school met de STRAPdag.  Vorige week kregen de jongere leerlingen de kans om hun fietsvaardigheden te oefenen.

Deze week was het de beurt aan het 4e, 5e en 6e leerjaar.  We maakten ineens van de gelegenheid gebruik om een fietscontrole te doen.  Zo zorgen we er mee voor dat iedereen veilig de straat op kan.

Millo fietsvaardigheden

Vorige vrijdag hadden de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar hun eerste les fietsvaardigheden. Via allerlei spelvormen oefenden we het correct en veilig op- en afstappen, het snel reageren op signalen om af te remmen, te stoppen en elkaar tijdig te ontwijken. Vooral het behouden van ons evenwicht op de fiets stond in deze les centraal. Heel fijn ook dat we onze kinderen zagen genieten van het fietsen in de buitenlucht!

Onze school werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille voor 2018. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

We doen heel wat acties rond zichtbaarheid: 'Helm op, fluo top'; de Flitscampagne; ... Ook nemen onze leerlingen deel aan de grote verkeerstoets in het 5de leerjaar, leggen ze een voetgangersexamen af en in het 6de leerjaar ook een fietsexamen.

Digitale schoolpoortmedaille Brons 2018