Onze Zorgvisie

$1ü  De Sint-Luciaschool is een zorgzame lagere school en we willen leerlingen optillen naar een hoger ontwikkelingsniveau en hen vaardig maken om deel te nemen en mee te bouwen aan een betere samenleving. Brede basiszorg staat daarbij voorop.

$1ü  Brede basiszorg staat voor de blijvende bekommernis om alle leerlingen optimale kansen te geven. Het is de zorg om leerlingen vanuit hun talenten en mogelijkheden als totale persoon te laten ontwikkelen. Die zorg beperkt zich niet tot het cognitieve, maar richt zich op alle ontwikkelingsdomeinen.

$1ü  De klasleerkracht is de eerste ‘zorg’leerkracht. Zij zullen de eerste zorg bieden nl. extra uitleg bij oefeningen die niet goed werden begrepen, een gesprekje met de leerling, extra oefenmaterialen aanbieden,…

$1ü  Voor leerlingen die in hun ontwikkeling of leren bedreigd zijn, ontwikkelen we als school doelgerichte initiatieven.

$1ü  Samenwerking en overleg zijn geïntegreerd binnen onze zorgwerking. Er is voortdurend overleg met alle leden van het schoolteam en er is samenwerking met alle betrokkenen. Dat zijn onder meer de ouders, medewerkers van het CLB en externen. We betrekken zoveel mogelijk de leerling zelf bij het overleg.  We streven naar een open en eerlijke communicatie op basis van gelijkwaardigheid. Het overleg over de specifieke begeleiding van de leerling zorgt ervoor dat alle initiatieven op elkaar afgestemd zijn.

Naamloos

Als je alles loslaat,

heb je twee handen vrij

om de toekomst te grijpen!